Re:think

Design et bord eller en stol!

Sådan lød opgaven i Århus, hvor de tænker de store tanker med projektet “Godsbanen“. Kort fortalt vil man ombygge det gamle baneareal til et kulturproduktionscenter, hvor der bl.a. skal være en cafe. En café skal have møbler, og dermed var ideen til møbelkonkurrencen Aarhush født.

Forleden blev vinderne så kåret, og blandt mange prominente navne udråbte dommerne 2 artikektstuderende  fra 6. semester på Arkitektskolen i Århus som vindere, for deres cafébord Re:table. Og ja tak til det.

 Trine Kjær og Mette Risbæk Jensen der vandt 1. præmien og de 30.00 kr har tegnet cafebordet. Det er udført i genbrugstræ og bemalet stål, med en enkel mekanisme der tillader at bordpladen kan placeres i forskellige højder.

”Bordet får med sit markante udtryk og klare overordnede multifunktionelle idé sit eget liv og bliver derigennem til et stykke udtryksfuld og selvstændigt design. En værdig, smuk og poetisk vinder af ”Aarhush” konkurrencen 2010”, siger designer og medlem af dommerkomitéen Hans Thyge Raunkjær fra designvirksomheden Hans Thyge & CO.

Vinderen af andenpræmien blev Mette Schelde og hendes Frankchair. Stolen er udført i egetræsstave som limes sammen på kant i et tilfældigt og asymmetrisk forløb, påmonteret et enkelt og minimalistisk understel. Stolen udtrykker en meget enkel og klar idé med et stort og interessant indhold af referencer til Godsbanens historie og råhed.


SweetTip: – er i dag mest et hip til de danske møbelproducenter; for her på SweetSpot vil vi meget gerne have fingrene i re:table – det perfekte bloggerbord!

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.