SweetGo # 8 – Pernille Melsted og Mette Holbæk


Beklager meget!

Jeg har skulket, knoklet, flyttet studio og derfor ikke fået lavet dejligt fredags-gæstebloggeri . Men oh fryd. I dag er tager vi revance, og fordi i er blevet snydt har jeg inviteret hele 2 damer.

Og sikke damer! Se nu lige på dem…yumyum. Og udover at se ualmindeligt pæne ud, så skal du kende dem hvis du på nogen som helst måde ejer din egen virksomhed eller overvejer at sige hej hej til din chef.

For de har nemlig  Buisness Bootcamp: en skole – en workshoprække – et forvandlingsforløb, der kan gøre forskellen på om du failer eller får succes som selvstændig. Tro mig, jeg har været i deres kærlige favn i et halvt år. Det var hårdt, grænseoverskridende, tårefremkaldende og jeg kom ud på den anden side; klogere, smukkere, med nye fantasktiske produkter (glæd dig) og med meget kloge legekammerater, som jeg i dag nyder godt af.

Den rigtigt gode nyhed for dig,  er at der om 10 dage starter en ny runde Bootcamp hos netop: Mette Holbæk og Pernille Melsted. tjek det ud!

De 2 kvinder er oveni alt de andet livsnydere par excellence og her på Sweetspot deler de i dag ud af deres hemmeligheder og byens søde tip med jer; så hold fast og sweet weekend.

 

Hvor og hvordan bor I?
Pernille: i et 120 kvm2 øko-trærækkehus i to plan i Sydhavnen i et område der minder om mini-Christiania
Mette: I murermesterlignende villa fra 20’erne på Amager, 10 minutter fra Amager Strandpark

Hvor køber man det bedste takeaway til fredag aften?
Pernille: I hvert fald IKKE i Sydhavnen. Det er mirakuløst at her findes en Irma i denne gastronomisk udsultede del af København. Bestiller jeg take-away er det altid fra Le-Le og Sticks & Sushi. Af samme årsager som Mette. Koncepter der holder – igen og igen – skal man ikke kimse ad.
Mette: Oh, jeg elsker mad. LeLe og Sticks’n’Sushi er favoritter, fordi maden stadig smager godt, når vi pakker den ud, og kvaliteten er konsistent. Ingen ubehagelige overraskelser, men så heller ingen gastronomiske overraskelser …

Hvad er jeres mest romantiske spot?
Pernille: Jeg tænder ikke umiddelbart på romantik i klassisk forstand med udsigt til en blikstille sø og et glas champagne. Giv mig hellere en storby, udsøgt service (dét gør mig blød i knæene) og en blodrød steak. I foråret var jeg i New York og havde booket en overnatning til min kæreste og mig i en suite på The Standard Hotel med panoramavinduer overlooking Hudson River. Det var sexet.
Mette: Hvilket som helst hotelværelse med minibar og roomservice! Jeg har to små børn, så that’ll do.

Hvad er den bedste cafe i weekenden – hvorfor?
Pernille: Granola er og bliver min all-time favorite café. Igen gennemført koncept, god service og consistency. Jeg bestiller altid ostemad på ristet rugbrød og Leifs hjemmelavede rødgrød og et ingefærshot, der ikke er for tøsedrenge. Min søn elsker deres milkshakes lavet på flødeis og toppet med flødeskum og syltet kirsebær. Le Le har byens bedste brunch. Og det har Sticks & Sushi for øvrigt også.
Mette: Madmanifesten, Tyrolsgade, 2300 S. 110% økologisk, 110% børnevenlig, 110% velsmagende, et vidunderligt værtspar og lige i nærheden. Hvis vi af en eller anden bedsteforældre-relateret årsag er børnefri og uden en kaloriemæssig bekymring i verden, så enten morgenmad på Granola på Værnedamsvej (jo, du kan tro, at en ostesejlende croques er morgenmad!) eller eftermiddagskage på The Royal Café på Amagertorv.

Hvad er jeres yndlingsbutikker?
Pernille: alle steder der har sko i min størrelse. I udlandet: Whole Foods Market er muligvis min yndlingsbutik over alle. Det er et amerikansk øko-supermarked med gigantisk udvalg, æstetik, humor og færdiglavet mad der er så yummy, at ingen nogensinde vil gætte at du ikke selv har stået i køkkenet hele dagen og stegt kyllinger og lavet Martha Stewart-agtige salatbuffeter. Og Sephora. Et mekka for sminkedåser som mig.
Mette: Arnold Busch på Købmagergade (til inspiration og shopping), Taschen i Østergade (gaver til andre og lidt til mig selv), Hay i Pilestræde (indlysende lex), Gentleman’s Affair i Pilestræde (herligheder til damer med hofter), Anne Sax Lingeri i Grønnegade (Oh la la fra Frankrig), Rue Verte Plus i Grønnegade (elsker den stil, men må ikke medbringe dankort derind, siger min mand), Acne på Gammel Mønt (jeans forever), Urban Outfitters i Pilestræde (bøger og kort), Thiemer’s Magasin i Tullinsgade (bookshop med personlighed).

Hvad er den sødeste gratis glæde i byen?
Pernille: Hovedbiblioteket i Krystalgade og Kongens Have
Mette: Smagsprøverne i Kransekagehuset i Ny Østergade?

Hvilken rute holder i mest af? – hvorfor
Pernille: Uden tvivl Highway 1 ned langs den Californiske kyst fra San Fransisco til L.A. I København…en cykeltur langs søerne når solen er ved at gå ned på en lun forårsdag og syrenerne blomstrer. Begge dele emmer af frihed, uskyld og ungdom.
Mette: Jeg kan umuligt vælge én af alle de ture, jeg har gået, cyklet, kørt eller blevet kørt i København de seneste 11 år. Håber, Pernille har et mere begavet svar.

Hvor drikker man den bedste kaffe?
Pernille: Jeg har aldrig drukket kaffe, men når jeg er i udlandet har jeg et fast ritual, hvor det første jeg gør, når jeg har hentet min bagage, er at bestille en Mocha Chip Frappuccino hos Starbucks. Det lyder lidt af kaffe. Men teknisk set er det jo en (5000 kaloriers) dessert.
Mette: Jeg er desværre holdt op med at drikke kaffe, modvilligt, men jeg blev virkelig bims af det. Inden den ulykkelige dag svømmede jeg gerne i cortados på både The Royal Café (de har en mørkhåret tjener, der kan lave dødningehoveder og bamser med blomster bag ørerne – i mælkeskum! Wicked …), Café Europa, Madmanifesten og selvfølgelig Granola (der serverer en sød småkage til al deres kaffe).

Hvordan ville du bruge byen hvis du fik 2 uventede fritimer?
Pernille: sætte mig ned i Magasins underetage, bestille en kanelsnegl hos Claus Meyer, noget Meyersk rabarbersaft og læse alle de udenlandske magasiner fra ende til anden
Mette: Min træner siger, jeg skal sige ‘Løbe 6 km og strække godt ud’. Jeg ville nok mere drysse rundt i butikker og røre ved porcelænskopper. Dem, Mater har lavet, er noget af det mest sanselige og smukke, jeg nogensinde har set (og så koster de noget a la 2 for 150,-!).

Har du et godt (børnefamilievenligt) weekendtip?
Pernille: send din mand i Capella Play i Field’s med børnene – og gense selv hele 1.sæson af Californication imens
Mette: Besøg nogle venner med en trampolin. Vi har en på 4 meter i diameter, og selvom jeg drømmer om en smart lejlighed cirka midt på Gammel Kongevej, så SKAL det være med plads til trampolin. Trampolin er alle børns ret. Og sjovt. 

Hvad er dit sweetspot?
Pernille: The Royal Café og deres fragilitélagkage
Mette: Green & Black’s Organic Dark Chocolate 70% med mint. En skidt, men velsmagende vane – fåes i Irma og økobikse. 

2 Comments

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.