Fritz Hansen fabrikken

Vi så det allerhelligste,
hallerne hvor skindet bliver håndsorteret, udvalgt og skåret. For så senere at blive polstret på Danmarks nok mest stol Ægget.

Under en eksklusiv rundvisning forleden i Fritz Hansens hovedkvarter så jeg også den tilhørende fabrik, hvor de næsten ligeså kendte skalstole Myren og  7eren bliver produceret.

Den er evigt facinerende at se en produktion. Processen med 9 lag finer der bliver limet, damppresset, udskåret, poleret, grundet, malet, monteret, tagget og pakket, bliver en stund endnu stadig gjort på fabrikken i Nordsjælland.

Det er tankevækkende at samme proces har stået på i mange år, og at opfindelsen med formpressen af træet, har gjort stolene til en gigantisk eksportsucces for Fritz Hansen og Danmark.

Husk også på at produktudviklings- og design skal honoreres når du vakler mellem kopi og original (hvilket jeg ikke håber du gør!).

SweetTip: Du kan se en film om hvordan 7eren bliver produceret ligeher. 

PS: Vi fejrer oktober med en superfed GiveAway! Kig ind senere i dag, og vær med. Kan du gætte hvor præmien er fra?

*

Last week I went to see Fritz Hansen Headquarter and the factory where the famous Arne Jacobsen Ant and 7 chair is produced. Stay tunes for a great giveAway later to day. Can you guess the sponsor?

2 Comments

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

Dette site bruger Kismet til at reducere spam. Lær mere om hvordan dine kommentarer bliver håndteret.