Nye farver på væggen

Der skal optimisme på væggene.
– og kontraster i både farver og glansgrader.  Sådan er budskabet fra den norske farvekæde Jotun, der netop har lanceret farvetrends for forår/sommer 2013.

Danskerne foretrækker stadig primært lyse, neutrale vægge, men vi ser en tendens til, at der bliver plads til flere udskejelser og kontraster i form af forskellige overfladefinisher og farvefulde detaljer. En farve, som matcher denne udvikling, er vores koralfarvede nyhed, som har fået det appetitlige navn Sorbet,” fortæller Lisbeth Larsen, farvechef hos Jotun A/S.

 

Væggene et godt sted at starte, når der er brug for nyt liv i rummet, er, og en af årets store trends er kontraster i både farvevalg og forskellige overfladefinisher. Det behøver ikke være hele vægge, som møder malerpenslen. Mal i stedet en stor mdf-plade i en opsigtsvækkende farve, og lad pladen hvile op ad væggen.

Farvekontrasten giver et nyt look, som er nemt at ændre, når det igen er tid til forandring. Her er væggen malet i en klassisk lys grå (Lady 10342 Kalk), med kontrastfulde detaljer i sort (Lady 9938) og den nye koralfarve (Lady 2607 Sorbet).

En anden mulighed er at vælge samme farve i forskellige glansgrader. Det giver en effektfuld kontrast mellem de matte og blanke overflader. En mat væg tilfører rummet et blødt, eksklusivt præg, mens en glansfuld overflade reflekterer lyset og skaber liv i rummet. Sorbetfarve (Lady 2607 Sorbet) er en opsigtsvækkende kontrast til de rolige blå nuancer (Lady 6084 Sjøsmaragd og Lady 4072 Blåtind).

SweetTipLady-serien fra Jotun,   fås nu i Bauhaus.

2 Comments

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.