Toyota auris hybrid – test

Vil du teste en hybrid-bil?

Ja tak, sagde jeg med det samme, for hvad er det lige den kan?

Bilen er drevet af dels et hybrid-batteri, dels en benzinmotor. Der kan så køres på enten eller, eller både og afhængig af tempo, bakker osv. De største forskelle fra almindelige biler er: lydene (som er lidt strange når du gasser op), gearene (som er automatiske, hvilket kræver tilvænning), optrækket (som er noget blød hat) og forbruget af brændstof (som jo bliver super lavt, hvilket er fedt).

Der er ingen tvivl om at el- eller delvis elbiler er (en nødvendig del af) fremtiden. Spørgsmålet er så om jeg ville købe en Hybridbil?

Ja, det vil jeg jo rigtig gerne! Det er der ingen tvivl om. – Det skal nok bare ikke være den her model:

Fordi den er for lille  (med en høj mand, en lille dame og et 4årigt barn i barnesæde, var der kamp om benpladsen. Mit job som stylist kræver også noget større bagagerum). Fordi designet er sådan lala (ret så 80er agtige Brian lygter og trekantede vinkler bagpå, og lidt kedelige fruelinjer på siden og en meget diskoblå lyssætning indvendigt).

På plussiden er indbygget gps, Toyota-vanlig rummelighed omkring føresædet, kvalitetsfornemmelse i indtræk, elektronik og plastdele. Og igen supergodt forbrug, der på en lang tur kom op på omkring 20 km på literen.

Og hvor kører man så hen på sådan en røv-kold søndag? Inspireret af Toyota Auris Hybrid kampagnen, kørte vi nordpå. Ikke til Nivå, men til Humlebæk. Og hurra for det. I det hele taget hurra for Louisiana!

Dagens ud-af-kroppen-på-den-helt-overvældende måde er udstillingen med Tara Donovan, som laver skulpturer og installationer af hverdagsmaterialer. Væggen herover er lavet af sugerør!

og “kortet” her af sepentinagtige folieringe.

Eller hvad med acrylpind-pindsvine-koraller? Guf for en tekstildame som mig, pirrene og inspirerende for små børnehænder, dejligt overskueligt og samtidig mind-blowing smukt.

Undevejs havde vi flere lange ophold i det overskudsagtige børnehus med 3 etagers krea-værksteder. (Men hvorfor skal man ha børn med. Altså, det er da krea-snyd for dem der ikke har. Kunne også være dejligt selv at lave lerskåle og male en tretimer helt alene)

SweetTip: Musiker og producer Thomas Barfod har til Toyota Auris kampagnen lavet et soundtrack til bilen, på bare 24 timer. Forløbet og processen er dokumenteret i 8 små fine film. Se en her og ha en super sød weekend.

2 Comments

  • Helle D siger:

    Præcis Laura – hvorfor er sådanne kreative oplevelser på inspirerende museer altid forbeholdt børn (med forældre – som så kan gemme sig lidt bag børnene, fordi det HELT SIKKERT er børnene, der har lyst til at lave ler – for det er da i hvert fald ikke den fornuftige voksne….)? Jeg får altid den vildeste trang til at sætte mig ned og skabe og ville sådan ønske, jeg var barn igen, når jeg står der….Museerne burde få øjnene op for, at der faktisk findes voksne, der føler sig mega inspirerede ved sådan et besøg og TØR at sætte sig ned og lege! – som en del af museum-oplevelsen… det ville give en ekstra dimension med den mulighed for mig….blot lige en undren herfra….

  • Emilia siger:

    Åh har aldrig prøvet sådan en el-bil — det gad jeg altså godt!

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.