Ystad Saltsjöbad – testing

Som en sød parentes midt i ferien, drog vi et par dage til det svenske, nærmere bestemt Skåne.

Gennem fuldfede kornmarker og under en høj blå himmel, gik det østpå til vores destination Ystad Saltsjöbad, hvor jeg var inviteret til at teste en pakke med overnatning og middag, der inkluderede et  forløb i den prisbelønnede spa.

Badehotellet  ligger direkte på standen, hvilket gav en formidabel udsigt fra vores fine lille værelse i første parket (dog uden balkon). Alt er holdt i klassisk svensk maritim romantisk stil. Toilet og bad var små separate luk-af’er hvilket understregede fornemmelsen af at være på et skib.

Hotellets historie går tilbage til 1897, og hotellet står i dag gennemrestaureret. 

Ystad Saltsjöbad er kendt for sin spa-afdeling, hvor diverse pools og saunaer er åbne for alle gæster. Bag en lukket dør gemmer sig endvidere The Creek Experience, der er et to timers forløb, hvor man guides fra rum til rum og prøver is, damp, sauna, hammam, aromaterapi, muddermasker og regnskovsbad. Alt sammen meget smukt og sanseligt udført, og dejligt DIY-agtigt for de massage-forskrækkede (mig). Behandlingen er den perfekte måde at lande på, og man forlader spaen blød, ren og mild.

Godt møre og bløde efter behandlingen, stod den på middag i restauranten. Der var valgfrit kort, med både raffinerede fiskeretter og store bøffer. Valget faldt på stenbiderrogn, lam og en sommerlig dessert med marengs og jordbær. Gode friske råvarer, og tilpasse portioner.

Vi vågnede til det smukkeste solskin, og fik nu mod på at prøve de salte bølger. I ført den gigantiske morgenkåbe (som får alle (?) til at føle sig som fjolser) entrerede vi trappen og sprang i bølgen blå, der var isss-kold.

Med pulsen stadig oppe fandt vi plads på terrassen (der næsten mindede mig om det her hotel), hvor man næsten i havkanten kan chille og spise sig igennem svenske aviser og overdådig morgenbuffet.

Opsummeret, er der fuld valuta for pengene. En detaljesucker som mig er tilfredsstillet på næsten alle fronter. Stedet er dejligt stort og fuld af liv, uden det bliver crowdet. Der er gennemført stil – til tider lidt überstylet, men toplækkert. Beliggenheden er ubetalelig og maden virkelig god. Jeg var meget begejstret for spabehandlingen, og havde i det hele taget lyst til at blive.

SweetTip: Som en sød detalje, da vi tjekkede ud, fik vi at vide at man som gæst er velkommen til at blive til kl 15 og bruge pool og faciliteter. Se det er service, og det kan vi godt lide. Thumps up her fra.

Turen dertil tager ca. 1 timer fra København. Tak for pakken, YSB!

2 Comments

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.