På jagt efter sofa

sofa the sweet spot col

Om præcis to dage står der en flok af muskelstærke mænd i min stue (I hope)
– de står der for at flytte vores ting. Fra rækkehus til lejlighed, fra villavej til brosten og 5. sal. – og fra to etager med små rum, til ud i et og mere plads.

Jeg skal styre mig lidt for at det ikke tager overhånd, men han siger det ok, min søde mand: at jeg tegner og foreslår og tegner igen. Og bliver lidt mopset når han fornuftigt og knivskarpt slår ned, på der hvor min plan er svagest, og jeg lader mig gribe af muligheden for at forløse gamle møbeldrømme og umuligheder.

Med det nye hjem følger jo også inden længe en baby, så der skal udvides på gode siddepladser. Kort sagt; sofajagten er gået ind!

Hold nu k*** det ikke let når det er til en selv. Men efter en del frem og tilbage er vi nede på tre muligheder, som skal kunne opfylde følgende krav: behagelig, mulighed for puf, gerne slanke armlæn, skal kunne bestilles i ren uld – gerne mørk grøn eller marine, skal være hævet over jorden, metalben.

BoConcept Istra sofa thesweetspot

Første stop var BoConcept på Gl.Kongevej, hvor vi fik intet mindre end fantastisk betjening! Og det er lige før jeg er ligeglad med varen, bare fedt at blive forstået og kommet i møde og ikke mindst inspireret. Vi faldt hurtigt for modellen Istra, der opfyldte stort set alle krav, og ikke mindst havde et virkelig fint og let design, der i så fald skulle betrækkes med en jadegrøn uld filt, som så måske var lidt for kulørt.

Idenyt sofa thesweetspot

Videre til Idemøbler, på samme gade, hvor det hurtigt stod klart at jeg (med mine mange krav, I know) ikke helt blev mødt der hvor jeg gerne ville. De lovede 80 forskellige metervare, var skrumpet til et udvalg på ca 30, heriblandt også en uld, der kunne fås i meget lys grå, meget mørk grå, gul og et par andre. Sofaen, ID 129, er meget svævende og jeg kan godt lide den quiltede sædehynde, dog var armlæn lidt umoderne.

Bolia Orlando sofa thesweetspot

Sidste stop inden kaffe- og tænkepause gik omkring Bolia i Fields, hvor den unge ekspedient var virkelig sød og gav god betjening. Orlando, der er en klassiker indenfor modulsofaer opfyldte rigtigt mange af kravende. Jeg var specielt begejstret for de smukke farver i uldkvaliteten qual. Komforten er noget fast og designet lidt boxy.

Sikke mange valg!

Hvad tror I vi valgte at købe? og hvad ville du have købt?

12 Comments

 • Monica siger:

  Tja … jeg har lige købt en af de tre, du nævner. Spændende om vi får ens sofa :-)

 • Ida siger:

  Min fornemmelse siger Bolia med de fine farver ;)
  Vi har selv lige købt en model Less fra Bolia. Jeg synes, komforten er i top og nyder især de høje armlæn, som man sidder godt op af. Til gengæld har jeg, i modsætning til dig, styret udenom sofaer med løse ryghynder. Synes altid de bliver slatne og mister faconen.

 • Malene siger:

  Jeg er mest til Orlando modellen og gerne i en lysgrå kulør :)

 • Katrine siger:

  Uuh, der fik du lige inspireret mig. Er der et møbel, det altid har været svært for mig at vælge, er det netop en sofa. Men jeg tror da lige, du har præsenteret mig for min drømmesofa. Den lever op til alt, hvad jeg efterspørger: æstetik, fleksibilitet og komfort. Jeg er klart forelsket i Orlando!! :-)

 • Lisa siger:

  Vi købte sofa i ilva før sommerferien. En lækker slidstærk model med løse puder til udover de faste ryghynder og en stor bred puff. Prisen var i den højere ende på 12000kr men sat ned til 10000kr.
  Navnet på modellen er modena.

 • Hanne siger:

  kig lige på formelA.dk de har sofaer i samme stil, OG i uld

 • Mette siger:

  Jeg synes at de to første er ret flotte. Vil give dig ret i, at Orlando er lidt boxy…

  Jeg ville ikke selv have overvejet at kigge hos Idemøbler, så der fik du mig inspireret (vi kigger stadig ;).

 • Anne siger:

  Istra må være det endelige valg. Smuk, enkel og ser behagelig ud. Men grøn kunne man godt gå hen og blive træt af… Hvor længe skal den overleve (ca.) i dit hjem?(Altså hvor ofte skifter du ud?)

 • Mette siger:

  Jeg gætter på I valgte den første model hos BoConcept – Istra, som er mega fin og fedt hvis I tager den i jadegrøn :-) blev lige inspireret til en farvet sofa næste gang…er træt af min mørkegrå… God flytning! :-D

 • Super sjov leg det her!. Tak for Jeres mange bud på min nye sofa. Jeg holder den hen lidt endnu, men jo en super interessant diskussion: er det komfort, design, metervare eller farve, der afgør ens sofavalg. For som med alt andet i livet, må det blive et kompromis.
  @Anne, jeg håber selvfølgelig den holder længe, og det er bl.a. derfor jeg vil have uld – som er et fantastisk materiale, der renser sig selv, kan dampes op og hvis det har den rigtige melange/melering, ikke viser (baby)pletter tydeligt.
  @Hanne, tak for tippet om FormelA. Den kendte jeg ikke.

 • Louise Christensen siger:

  Hvilken en valgte du, Laura, og har du evt. nye favoritter? Der er jo udsalg nu, så det er med at slå til. Overvejer Orlando i auberginefarvet velour. Måske lidt corny, men også ret lækkert… Tænker at du lød mest begejstret for den første, men mon den kan fås større…

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.