Kaiku – skandinavisk designbutik og webshop

255271_10151122177207164_1173888290_n Foto: Kaikus egne fra butikken og  tidligere besøg på Formland UPgraded

Kender du Kaiku?
Butikken, der både fysisk og online ikke lægger skjul på deres kærlighed til moderne skandinavisk design, og som gennem de sidste næste syv år succesfuldt har vækstet, bla. via deres sats på det nye og personlige udvalg. Vi har mødt de to søstre bag, for at tale om messebesøg og selvfølgelig om hvorfor de hver gang må til Formland UPgraded.

kaiku2

”KAiKU er en lille atmosfærefyldt designbutik i Indre by i København, hvor vi møder vore kunder med et smil og god service. KAiKU er desuden også en designer webshop drevet fra Aarhus. I butik og webshop præsenterer vi særligt udvalgte lækkerier fra danske designere, der designer med hjertet og drives af en passion. Vi sælger tøj, boligtilbehør og accessories”

messebesøg

Bag KAiKU står søstrene Dorte på 48 år og Stine 25 år, som sammen har startet KAiKU i 2007. ”Sammen håndplukker vi tøj, accessories og bolig-tilbehør fra nogle få særligt udvalgte skandinaviske – og især yngre danske design-firmaer, som vi selv synes er rigtig spændende, og som udbyder lækre varer af høj kvalitet. Varerne vi sælger i KAiKU er ting vi selv gerne vil eje, ting vi brænder for og som vi med stolthed vil præsentere for vore kunder”

kaiku3

”Vi bruger rigtig meget tid på messer, mails, blogs og magasiner og på at finde nyheder, der lige er “kaiku” – som vi så knokler for at få hjem til præsentation i butikken – både den på Kompagnistræde og den på internettet. På Formland UPgraded tager vi fotos og somme tider noter, som vi senere henter frem og inspireres af. Alt lagres i “top of mind”. De forskellige designere, vi har i butikken, er nogle, vi selv er faldet pladask for i løbet af vore 6,5 år i branchen. Vi nyder at tage nye – og især danske designere ind via skandinaviske messer. For os er design næsten som en forelskelse”

formland aug 13

”Det er vigtigt at tage på messe når man har en online butik, for vi nyder kontakten og grinene med leverandører i real life. Og ikke som oftest kun via mail og telefon. Messer inspirerer og indbyder indkøbere til at vælge selv i et overflødighedshorn af lækkerier. Formland UPgraded har de bedste og mest inspirerende stylister, vi har oplevet på nogen messer overhovedet! Der er super inspirerende trendzoner – og somme tider skønne på location arbejdende workshops. Desuden kan man deltage i foredrag og arrangementer – helt efter egen smag.”

formand frokost aug 13

“Inden et messebesøg studerer vi hjemmeside og katalog overfladisk og det vigtigste – vi sætter et par dage af til besøg, inspiration og til samtaler med nuværende og de kommende leverandører, og hvis vi skulle give tre tips til besøgende må det være”:

 1. Tag jer god tid på messen – min. et par dage.. Sæt tid af til både nuværende og nye leverandører. Samarbejdet er super vigtigt i hverdagen.

2. Kig nøje efter på de enkelte stande, bliv ikke afskrækket hvis der er en enkelt ting som ikke er i jeres smag – resten af standen kan være fantastisk..

3. Køb først ind når du er hjemme igen – så undgår du overkøb, impulskøb og har haft tid til at sove på hvad det er du vil – og evt. vende tilbage til den leverandør, du ikke fik talt ordentligt med, da tiden pludselig var knap.

SweetTip: Butikken KAiKU ligger i København, i det skønne “Strædet”, mellem Christiansborg og Strøget

Indlægget er lavet i samarbejde med Formland UPgraded, alle ord, indhold og ideer er mine egne

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.