UPcoming – de nye talenter

UP Coming-Award-Mette-ScheldeFotos: Formland UPgraded – tidligere deltagere på UPcomingområdet

Tænder du på trends, talent og inspiration fra morgendagens designere, må du besøge UPcoming området på Formland UPgraded messen.

up comingAlle talenter bliver vist på UPcoming under Formland UPgraded Spring 2014

UPcoming er et helt område, dedikeret det bedste af det bedste fra talenterne på designskolerne. Her er der fokus på vækstlaget, fremtidens designere og de visionære projektopgaver. Projekterne er nøje udvalgt af kurator Mads Arlien-Søborg fra We Made It. Vi fangede Mads, til en snak om tankerne bag:

Portræt_Mads2Mads Arlien-Søborg fra We Made It udvælger talenterne til messen.

Hvilke kriterier udvælger du de deltagende projekter ud fra?
”Først og fremmest originalitet men også om projekterne er relevante ift messen og produkt kategorier.”

Ser du et mønster i forårets deltagende produkters materialer og forarbejdning?
”Træ er en gennemgående trend – særligt de lyse skandinaviske træsorter. Dernæst vil jeg sige at enkelhed og brugbarhed er noget der bliver lagt vægt på. Men også at alle projekter er gennemarbejdede og raffinerede.”

FormlandUP_fotoDe lyse skandinaviske træsorter er et materialevalg, som kan ses hos mange af projekterne på messen.

Hvordan vil du karakterisere, den generation af unge designere, der deltager på området?
”Talentfulde – det ene ord siger vist alt.”

Hvis jeg er besøgende og har en butik, hvad vil jeg så få ud af at besøge UPcoming området?
”Først og fremmest inspiration men også en fornemmelse af de trends som de unge designere arbejder udfra. Vækstlaget viser masser af talent og originalitet – det har jeg fået bekræftet hver gang jeg laver UPcoming udstillingen…”

HAY Talent Award logo finalHAY Talent Award skal bane vejen for nye internationale desigtalenter på Formland UPgraded.

SweetTip: Glæd dig allerede nu til august 2014, hvor Formland UPgraded, Mads Arlien-Søborg og designgiganten HAY i samarbejde præsenterer HAY Talent Award.

”Formålet med HAY Talent Award er at skabe dialog mellem vækstlaget og designindustrien” fortæller Rolf Hay, designer og grundlægger af HAY.”

HAY Talent Award skal bane vejen for nye internationale designtalenter fra danske og internationale designskoler. De deltagende projekter vil blive nøje udvalgt ud fra en række forskellige kriterier, som er fastsat af hhv. Rolf Hay og Mads Arlien-Søborg. Projekterne skal være innovative, dynamiske, udviklende og ligge inden for kategorierne interiør, møbler, belysning, boligtekstil og kunsthåndværk.

Projekterne til HAY Talent Award kurateres indledningsvist af Rolf Hay og Mads Arlien-Søborg. De designstuderendes værker vil derefter blive bedømt af en international jury, og vinderen vil blive kåret på Formland UP/Graded. Designtalenterne får desuden mulighed for at bo i den til formålet opstillede HAY Camp hos MCH Messecenter Herning, så de får helt optimale betingelser for at arbejde, udstille og netværke under hele messen.

Indlægget er lavet i samarbejde med Formland UPgraded, alle ord, indhold og ideer er mine egne

1 Comment

  • den anden Lykke siger:

    Hej, super indlæg, jeg elsker Formland. Man kan vist desværre bare ikke komme ind medmindre man har en butik :( og det har jeg desværre ikke mere.

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.