Projekt Tagterrasse # 2

IMG_0207-001

Kan man være forelsket i et tag?
Jeg tror jeg er. Og i muren for den sags skyld. De gamle sten og smukke tegl gør så godt til alt det nye. Luner i ryggen og er smukt at kigge på. Her på femte fortsætter terrasse-indretteriet, og ikke mindst planteriet.

IMG_0215-001

Det blæser på toppen – og på Bryggen. Så læ måtte der til. Og efter en del frem og tilbage er vi nu endt i en løsning der er noget rustik og ret så genanvendt. Lidt i mod min sædvanlige stil – med det rustikke forstås – men igen kræver det nye byggeri og ikke så spændende gulv noget modspil fra naturlige materialer og patineret træ.

IMG_0218-001

Det ret store areal måtte brydes og indrettes. Så vil lavede “rum” – hyggestuen så du måske her. Og nu var tiden kommet til “spisestuen”. Men først skulle væggene bygges.

Turen gik først til Genbyg efter to træller eller stilladsdæk, som nogen kalder det. De er gode til at bære store krukker og kasser. Så skulle der shoppes gamle blomsterkasser. Dem kan du finde mange steder. Hugo og jeg fandt dem på Grønttorvet.

IMG_0212-001

Fødderne er to kasser, så en trælle og øverst et “grid” af blomsterkasser, opstillet så vinden kan passerer, og systemet fylder mest muligt, dog uden at tage den fine udsigt. Kasserne er skruet sammen og ned i trællen, så de bliver hvor de er. Jeg har nogen steder flyttet et bræt fra bag- til forside, for at holde på jorden.

Kasserne er fyldt med krydderurter og ting der dufter dejligt: Purløg, appelsintagets, basilikummynte, duftgeranium og lidt rosa margueritter mm.

IMG_0208-001

Og tomaterne må vi ikke glemme. Dem skal vi have! I år har vi 4 spande. I nye fine firkantede sorte spande, som jeg fandt i Søstrene Grene. Altid frilandssorter, og de står godt i år. Vi har også en squash, til stor glæde for Ella, der ivrigt plukker. En krukke med rabarber blev det også til.

IMG_0225-001

5 Comments

  • Eva B siger:

    Det ser skønt og indbydende ud !
    På billede 3: de der sorte ‘ poser’ ; hvor er de fra ?
    Praktiske og firkantede og faktisk lidt trendy blandt alt det pæne slidte /moderigtige. De er en god kontrast !

  • Hej Eva. Tak for de søde ord.
    Poserne er faktisk bare noget “bark-dug”, som er noget uvævet stof, vi har brugt til at fore kasserne og for at holde på jorden. Men, ja du har ret. De kan lidt det samme som de franske planteposer BacSac.

  • Sille Lyngø Olesen siger:

    Hej, jeg synes jeg har har kigget og kigget, men kan ikke finde ud af hvor de grå stole er fra? Håber du har tid til et svar :)

  • Hej Sille.
    Du må altid spørge, også på mail hvis jeg er for travl til at svare. De er fra Driade, tegnet af Philip Starck. De er købt i Interstudio, fås også i Casa Shop. Mange Emmerys butikker har dem, så du kan prøvesidde. Man sidder godt. Men køb ikke de orange, de falmer :-(. Sweets

  • Maria Elsner siger:

    Hej,
    Jeg er interesseret i at høre, hvordan du fik fat i blomsterkasserne. Tager man bare ud på grønttorvet og finder nogen? Hvad koster de?
    Vh Maria

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.