Ræven og den grønne kontorstol

Form eller funktion?
Et af de store dilemmaer i en hver indretningsbeslutning.

Jeg har siddet her alt for meget og alt for længe de sidste par aftener. Jeg skulle være klar – til en ny ting i vores liv: efterårsferien. Grænseoverskridende rammer at skulle planlægge ferien så hårdt. Men, hurra. Jeg blev færdig. De sidste sager blev skrevet, mailboksen nogenlunde trimmet og laptoppen smækket i.

12-IMG_1064

Og hvordan sidder jeg så? Lige øjeblikket ret ok. Bordet kunne være bedre – større og meget mere ergonomisk korrekt. Men stolen. Den er go! Jeg tester, og har de sidste par måneder testet den her Fox. En kontorstol, der lanceres som en nyskabende kontorstol med “dynamisk ryg og fremadrettet sædehældning” – og allerede der bliver det tørt. Men det ER jo vigtigt – og det virker!

02-IMG_1054

Jeg fik inden testen, mulighed for at skræddersy stolen, og der var jeg ret sikker i min sag. Stolen skulle ligne et møbel som meget som muligt, og det blev derfor modellen FUR med høj bagsidepolstret ryg, der blev udgangspunktet. Jeg valgte også det sortlakerede stel, da det var mest diskret i stuens kontorhjørne. Uldmetervaren er Fame fra Gabriel, i en skøn mørk petrol-grøn. Jeg elsker farven og synes stolen er dejlig enkel og feminin. Så jo, der findes et modstykke til de mange rumraketter der er på markedet.

 

01-IMG_1053

Jeg fik stolen indstillet til mig personligt ved levering. Sædet og den skrå vinkel fremad gør at jeg sidder rankere, mere oppe på sædet (altså mit) som er godt for min holdning og ikke mindst forhindrer at jeg (igenigen) lavet den onde tre-trins raket: benene over kors, hovedet frem og knæk i nakken; en dårlig kombi, også for mine hårdt plagede baby-bære-skuldre. Den høje og noget mere fjedrende ryg, gør at jeg bevæger mig mere og det skulle være så godt for ergonomien.

Stolen skulle ligne et møbel som meget som muligt

 

09-IMG_1061

Jeg er vild med stolens fine design: de slanke ben i drejestellet, den matte finish og uld overalt, gør at det er helt ok, igen at arbejde liiige lidt om aftenen. Jeg lærer aldrig at elske de mange håndtag under sædet, men hey jeg har tænkt så meget over hvor usundt det er at sidde så meget, at jeg nok snart køber et hævesænkebord. Stolen er designet af dygtige Hans Thyge og Co for Labofa og er klart en stol jeg vil foreslå til de mange hjemmearbejdspladser jeg indretter.

Hvad siger du? Er det ok at ha’ en kontorstol i stuen, og hvad sidder du på – og hvor, når du arbejder?

Sweets/ Laura

  1. #1 13. oktober 2014 10:20 af Husmoder

    Så må du jo lige designe et hævesænkebord der er til at holde ud at se på, og som samtidigt er sundt. Ny gren i forretningen!

  2. #2 15. oktober 2014 09:58 af Laura Scheuer Trøstrup

    Ja, Husmoder, der er jo nogle stygge imellem.Men Milk bordet af Søren Rose for Holmris, gør nu jobbet ret godt! Tjek det ud, og start opsparing nu….:-)

Skriv din kommentar

Din email vises ikke offentligt

Har du også læst?