Jagten på sol og kamera # 1

Når uge 42 er efterårets eneste frihedsvindue, må vi ud og væk.
Solen kalder, vi suger til os, og sætter ind på vinterkontoen.

Med i mig i kufferten har jeg en test. I jagten på det perfekte nye kamera har jeg denne her, og har brugt de sidste par dage på at tjekke hvordan det kører i sol og udendørs. (Jeg kan på ingen måde prale af at være særligt teknisk klog på kameraer, så forbehold for det hele)

Canon EOS 1200 D, sælges til ca 2500 kr. på nettet, og med i kittet er hus, rem og zoom-objektiv på 18-55 mm, med mulighed for laveste blænde på 4.5

1-IMG_1328

Jeg har før været vandt til et spejlrefleks med fast optik – altså uden zoom og samtidig mulighed for at gå helt ned til 1.8 i blænde (dvs. mere uskarphed i baggrunden).

2-IMG_1336

Jeg er forbavsende vild med zoomen i EOSen, og bruger det mere end jeg troede. I grunden er det ikke nødvendigt til mit behov, men det er sjovt at lege med beskæringerne. Det ret lange objektiv gør kameraet noget stort at gå rundt med, uden at det af den grund er særligt tungt. Men jeg savner den lave blænde helt utroligt meget, og ville supplere med en anden linse til daglig blog brug, hvis det var.

3-IMG_1347

Jeg er vildt imponeret over farvegengivelse, kontraster, og hvidbalance. Alle billeder i indlægget her, er ikke retoucheret eller farvekorrigeret, så I selv kan vurdere det. Det er jo megafedt, ikke at skulle bruge lang tid i Photoshop, hvis det en dag skal gå stærkt.

_

 

4-IMG_1349

Kameraet har mulighed for manuel fokus (som jeg ikke har brugt) eller autofokus med tre indstillinger, hvor jeg har testet de to. Jeg oplever lang reaktionstid, når jeg skyder via den store LCD skærm, så jeg bruger kun søgeren. Jeg bøvler (meget) noget med skarpheden, og oplever at flere billeder end godt er ikke står 100 % skarpt. Nogen gode råd?

Jeg er vildt imponeret over farvegengivelse, kontraster, og hvidbalance.

 

5-IMG_1366

Med i test-modellen var et Toshiba FlashAir hukommelseskort med trådløs LAN forbindelse. Det giver mulighed for trådløst at overføre billeder til din laptop eller telefon. Forbindelsen nås som ved en vanlig trådløs wifi forbindelse via en kode, men kræver ikke netforbindelse. Jeg synes det fungerer dårligt og besværligt, og slet ikke så smidigt som de kameraer med indbygget online mulighed.

6-IMG_1369

Opsummeret er det er fedt plug and play digtalt spejlrefleks. Du har mulighed for at lege med både blænde, fokus og lukkertid, hvis du er til det eller bare bruge de indbyggede programmer og “scene” indstillinger. Med den overkommelige pris, er det et godt startkamera hvor der kan suppleres med andre objektiver, hvis man er til det senere.

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

Dette site bruger Kismet til at reducere spam. Lær mere om hvordan dine kommentarer bliver håndteret.