Jagten på sol og Kamera # 2

Kl. 16.04 var det mørkt udenfor. Hvad sker der for det?

Jeg synes det er næsten-ikke-til-at-klare og gik på jagt efter solen i mit arkiv. Og yes. Fandt de her billeder.

SAMSUNG CSC

De har nogle måneder på bagen og er faktisk fra vores vinterferie i år, hvor lille H var meget lille – og ikke så tilfreds med at være på ferie.

Kameraet jeg havde med hedder Samsung Galaxy NX, og er en slags stor storebror til det her Galaxy kamera jeg testede på en anden vinterferie, og var så glad for. Og er jeg så lige så glad? Det korte svar er nej.

SAMSUNG CSC

Kameraet, der ved første øjekast ligner et almindeligt spejlrefleks med 18-55 mm, er det første androidbasede spejlrefleks-kamera. Dvs. at alle billeder du tager, loades op når du er i Wi-Fi eller online via simkort. Smart.

Du kan også blogge, maile, Facebooke og surfe på kameraet, præcis som på din telefon. Smart. Problemet er at det gør kameraet til en computer – endda en lidt langsom en af slagsen. Der går virkelig lang tid fra du tænder, til du kan skyde. Og det er – ikke smart. Nogensinde.

SAMSUNG CSC

Designet er gedigent, til den solide, lidt tunge side, og det samme er prisen. Omkring 9.500 kr. her  Så til den pris skal det tage mega-mega gode billeder i min verden. Og de er gode, skarpe, lidt til den mørke side, som der jo kan korrigeres for. Meen. Det er dælme mange penge.

SAMSUNG CSC

_

SAMSUNG CSC

Skærmen er gigantiske 4,8″, knivskarp og har touch og udløserfunktion. Smart. Ironisk nok ser mine billeder bedre ud her, end når jeg loader dem op. Hvilket jo ikke er så fedt. Zoomen er super god, og et sjovt legetøj, mest på ferien. Jeg ville investere i (mindre) fast optik, hvis kameraet var mit.

SAMSUNG CSC

I menuen (som også erstatter en del knapper) og som jeg aldrig er blevet helt fortrolig med, kan du vælge sædvanligt drejehjul med lukkertid, blænde etc. og en smart mode feature med forudindstillinger til 32 af livet situationer. Ikke så smart, når de skal gå stærkt. For hvem kan huske hvor baby/sne/vandfaldsknappen er?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jagten på Sol og kamera fortsætter. Hvad jager du?

Du kan også blogge, maile, Facebooke og surfe på kameraet

2 Comments

  • Line Es siger:

    Interessant at det går den vej – med flere funktioner i kameraet – grunden til at jeg går med overvejelser om at anskaffe kamera er sjovt nok for at slippe for facebook og “computerfunktionerne” – det handler om muligheden for at tage billeder – og så skal alt strømmen ikke være brugt på gak og løjer – som det ofte sker med min smartphone…

  • Hej Line. Jeg tror det skyldes trenden med at alle gadget skal smeltes sammen. I princippet fint, men ikke nemt at blogge fra en 4″ skærm, så det virker ikke så fedt i virkeligheden. Det smarte er at man slipper for at rode med kort og ledninger og ventetid på at få tændt computeren. Billederne ligger bare i skyen og kan bruges instantly. Hvilket kamera overvejer du?

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

Dette site bruger Kismet til at reducere spam. Lær mere om hvordan dine kommentarer bliver håndteret.