Ambiente 2015 – trends and craft

Vi tager lige et smut mere om Frankfurt

– og de mange millioner af varer udstillet på Ambiente messen denne uge. Jeg havde inden messen (efter råd) udvalgt mig 3 haller, som jeg gik på opdagelse i. Der stod derfor design, køkken/porcelæn og high street interiør på programmet.

Trods messens størrelse, havde jeg på de to dage god tid til at snakke, pille og opdage nyt. Bl.a. så jeg også messens trendområder, som var overraskende kedelige, og på ingen måde når de danske messers trend til sokkeholderne.

Jeg blev endnu engang bekræftet i forårets store trend “Craft” også er på spil syd for grænsen. Ergo klare 70er referencer og en hyldest til håndens arbejde.

IMG_2993

Tjekkiske Lavmi med  papirfolderier, og smukke grafiske lamper.

IMG_3227

Det helt vidunderlige brand Kinto, specialiserer sig i te- og kaffekander – og brygmetoder og kopper, der taler til alle sanser. Dansk agent her, hvis du vil forhandle.

IMG_3219

Helt ned i en smal smageske i træ, kan man dufte det et Cecile Manz’ DNA. Tak til Rigtig by Stelton, for at teame op med hende. Gætter på de her nye dele også er fra hendes hånd.

IMG_3199

Jeg har aldrig hørt om det belgiske brand Serax før, og det er da en fejl. Specielt deres service-serier var jeg helt solgt over. Fra det flammende craftede organiske, til det tyndeste lab-inspirerede bone-china. Høj klasse!

forårets store trend “Craft” 

_

IMG_3181

Glæd dig til nyheder fra Iittala, der relancerer de meget smukke mundblæste flasker, Wirkkala. 

IMG_3129

Glimt fra danske Nordals stand, med skøn sommerstemning (ja tak), og smart ny altanophængning til #urbanjungleblogger folket.

IMG_3095

Mifuko er finsk designede kurve, flettet i Kenya, med det smukkeste resultat.

IMG_3088

Jeg elsker Iris Handwerk, der er lig med børster, trævarer og funktionelt no nonsens design, fremstillet i Sverige. Oplagt til det danske marked. Ellers køb det i deres webshop her.

IMG_3234

Ikke spor håndlavet, men virkeligt smukt nyt stel fra Aida, ved navn ENSŌ. Jeg fik en spændende snak med designeren fra CF. Møllers tegnestue, der stod bag. Test på vej!

IMG_3081

Slet ikke til at stå for den plakatvæg bag de girly audio-produkter fra KreaFunk. Af nyhederne er jeg vild med den organiske oplader til mobilen og de trådløse hørebøffer.

*

Vi tager en ting-pause og håber på sol, påskeliljer og sødsød weekend.

Kærlig hilsen
Laura

 

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.