Indretning hvordan?

Der ER forår på vej!

– og hvordan ved jeg så det, når skibukserne skal frem hver dag?
Jo, det er ganske vist, for aldrig har jeg fået så mange mails, så mange kald – med spørgsmål om hvordan, og hvor meget og hvor længe det er med det der indretning jeg laver.

For i er vilde med indretning. Og jeg er vild med indretning, og ja, jeg kommer meget gerne hjem til Jer. Det glemmer jeg måske nogen gange at fortælle (?) i al min iver for at vise Jer det nye. Jeg møder tit reaktionen: Findes der indretningshjælp til private i Danmark. Jeg nikker. (Du kan se alle hvordan, hvor meget og hvor længe her)

Så derfor har jeg lige dedikeret et indlæg, med et par tips og tricks til, hvordan vi kommer i gang når lysten til forandring derhjemme melder sig, hvad enten du vil ha hjælp af mig, eller gøre det selv.

2015-02-23 12.06.49

Opmåling
Første, meget praktiske skridt i en forandringsproces, er jo at registrere hvad du har at gøre godt med. Du har derfor brug for en tegning af dine rum, set oppefra. Til det formål bruger jeg to-tre små, meget handy hjælpemidler.

– min lasermåler. Her har jeg for nyligt testen en ny, endnu mindre model, som har færrer features, men til gængæld altid er med mig i tasken. Lasermåleren bruger jeg til opmåling af rum og loftshøjder, tommestokken til møbler etc.

– Appen Room Scan, på telefonen hjælper mig når jeg står hos en kunde, der slet ingen tegninger har at tage udgangspunkt i. Den er super sjov og nem at bruge. Her kan du gemme og downloade rum du har registreret.

Tip: En målfast tegning er guld værd når du skal indrette, og et lille DIY tip er faktisk at bruge en ternet blok. Her kan du tegne dit rum på et ark og dine møbler på et andet. Klip møblerne ud og leg med at flytte dem rundt.

– ja, jeg kommer meget gerne hjem til Jer

_

 

IMG_2710

Inspiration – historier – rammer
Mange navne for det samme.  Moodboards er uundværdlige når du indretter og derfor er jeg vild med det her megapæne, megalækre nye koncept fra min indretningskollega Katrine.

Hendes Moodboks er en lækker gedigen kasse med materialeprøver, træprøver, farvesamples og stofklip + en smart tavle, en notesbog og en saks. Hele kassen kalder på at lege og forsøge sig frem til en stemning. Kort sagt et genialt produkt hvis du interesserer dig for indretning.

foto 1 (4)

Bøger – blade – Pinterest
Jeg tonser selvsagt gennem utroligt meget inspirationsmateriale, og har på det sidste gen-forelsket mig lidt i bogen som medie. På mit skrivebord i dag ligger den her fra Lotta Agaton og så har jeg lige genkigget Sif Meinckes fine Hjemmekontorer.

Pt er jeg lidt magasinmæt, selv om det er en genial kilde til ideer, da en væg fuld af udriv, tit får inspirationen til at vokse på én. Danske Iboligen er god når du leder konkret efter møbler.

Tip: husk også Pinterest der nu er så “dygtig” at programmet selv foreslår andre billeder i samme stil, når du leder efter noget. En slags “indretnings-radio”

PS: Og tøv aldrig med at ringe/maile/spørg, hvis du er i tvivl eller du skulle have lyst til at få hjælp til indretning. Mine pakker finder du her, og min mail er her. 

 

4 Comments

 • Super fint og hjælpsomt post! Skønt med noget step-by-step for os der er nye på indretnings-fronten. Tusind tak for inspirationen!

 • Hej Josefine. Selvtak. Dejligt du kan bruge tippene. Sig til om der er noget du vil have uddybet, så laver jeg et indlæg om det.
  Sweet/ Laura

 • Victoria Suslik Andersen siger:

  Godmorgen Laura og tak for en sprudlende motiverende og topfrisk side….HERLIGT. Min skønne mand og jeg flytter om kort tid fra 99 kvm til knap 60 kvm!! Dvs. Der blir solgt ud af AL vores indbo og SÅ skal der ellers tænkes kreativt og multifunktionelt…..og det er her jeg savner ideer, jeg er en af dem der ALTID er igang med noget kreativt (-du ved typen med en overproduktion af ideer og super rastløse hænder!! Vidste du forresten at man sagtens kan hækle STÅENDE?!!) Helt konkret søger jeg ideer til møbler med flere funktioner, som f.eks. en skabsseng, (ja den tar’ vi) og især et ‘nu-vil-jeg-sy-bord’ uden at det betyder at vi enten skal stå op og spise eller at jeg hele tiden skal pakke væk (det er SÅ DRÆBENDE for den kreative puls.) Jeg har prøvet at affinde mig med tanken om at fremover må jeg nøjes med at strikke i sofaen eller lave små krusedulletegninger ved køkkenbordet….MEN DET KAN JEG ALTSÅ IKKEJeg er viiiilld med at male, sy farverige tasker, lave blomsterdekorationer, flytte om osv.osv og samtidigt har jeg enormt meget brug for at ha orden omkring mig….pyyyyhhh
  Nå men jeg læser videre på din side og fakder sikkert over noget brugbart og genialt. Tak fordi du deler dit guld
  Kh Victoria

 • Hej Victoria
  Tak for din søde og engagerede kommentar. Lyder som om du er godt i gang med masser af ideer til et mere komprimeret hjem. Pøj pøj med indretningen, håber du finder masser af inspiration her.
  Kh Laura

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.