Italienske sommerdrømme – La Dolce Vita

Jeg ved ikke med dig, men jeg hundefryser, – og har en bange anelse om det der sommervejr.

Og når tre magiske uger ferie skal udgøre opsparing af D-vitaminer og solbatterier til resten af et langt efterår, tør jeg ikke rigtigt stole på den danske sommer i år. Feriejagten er gået ind!

villa Lena 1_ thesweetspot

villa Lena 2_ thesweetspot

Mellem os sagt er det ikke let at opfylde fire store og små menneskers drømme og forventninger på en gang. Men nu tror jeg den er der.

Med charter i erindring gik drømmene på mere kultur, mere være sammen med andre, bedre mad og mere plads – og sol! Vi satte derfor passeren i Norditalien og jeg faldt på Instagram over Villa Lena.

villa Lena 3_ thesweetspot

Villaen er en gammel ejendom, nærmest en slags herregård, der ud over hovedhus rummer ombyggede stalde og annekser og tre pools spredt ud over et stort areal, højt oppe i de Toscanske bjerge.

Stedet der åbnede sidste år er drevet af Lena og hendes mand Jerome,  sammen med deres ven og natklubejer Lionel. Villaen fungere udover som hotel også som kunstnerrefugie, hvor kunstnerne bor 3 måneder af gangen, og bidrager med artist talks, og afholder workshops for børn mm.

villa Lena 5_ thesweetspot

Gæster og kunstnere lever derfor dør om dør, og spiser dagens måltider sammen ved langborde. Som gæst bor man i rummelige lejligheder i de forskellige huse, og kan ellers frit gå på oplevelse i værksteder og den ret så vildt smukke natur på bjerget.

villa Lena 4_ thesweetspot

Maden er sammen med kunsten stedets drivkraft, og køkkenet drives efter et princip, hvor internationale kokke lever og arbejder på stedet tre måneder af gangen. Råvarerne kommer til dels fra Villa Lenas egen have.

_

villa Lena 9_ thesweetspot

Villa Lenas interiør er et kapitel helt for sig selv. Interiørdesigner Clarisse Demory, bosat i Paris brugte det meste af et år på at istandsætte og møblere de mere end 20 lejligheder,

villa Lena 7_ thesweetspot

dels med møbler der var ladt tilbage i ejendommen, dels med vintagemøbler hun opkøbte i området. Stilen er minimalistisk med subtile overflader, overraskende sammensætninger med et eklectisk og alligevel enkelt resultat.

villa Lena 6_ thesweetspot

“Når du tjekker ind på Villa Lena, kan du forvente alt”, fortæller Lena, der er en af ejerne bag. ” – På fredag har en af vores kunstnere meldt sig som kok for aftenens menu, og en af gæsterne har meldt sig som hjælper”. “Du kan hike, tage til Firenze eller Pisa, bade i poolen, klø æslet bag ørene eller kigge ud over bjerget. Der er ikke TV på værelserne, men vi har områdets bedste WiFi”

villa Lena 8_ thesweetspot

 SweetTIP from Lena,  Villa Lena – three ´secret´adresses in Florence:

Best fish restaurant: http://www.pasticceriagiorgio.it/
Its hidden behind a pasticceria – the owner is famous for his sweet cakes but he loves fish, so at the back he opened a delicious fish restaurant with 6 tables

Best shops – its like going to a museum in Florence:
http://www.lorettacaponi.com/ Amazing fabrics, embroidery and unique night gowns – anything from table cloths to beautifully embroided towels to exquisite children’s clothes. Its a family business, run by Signora Caponi who is over 80 yrs old but still comes to the shop everyday

Ferragamo Creation Shoes Museum
Just by Ferragamo’s store there is a shop – museum which sells limited edition original designs by Salvatore Ferragamo – the shoes he created for Marilyn Monroe or Audrey Hepburn.

1-_MG_8546 copy

1 Comment

  • Lene Nissen siger:

    Nøj, jeg får lyst til at snige mig ned i din kuffert ;-) Rigtig god tur…det kan vist ikke blive andet ;-)
    Knus Lene

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

Dette site bruger Kismet til at reducere spam. Lær mere om hvordan dine kommentarer bliver håndteret.