Visiting Arhoj Studio

Anders Arhøjs univers er på den ene side frodig plantejungle og anarkistisk løbeglasur

– og på den anden side stram askese og ufarvet bølgepap.

Forleden fik jeg omsider fundet tid til et besøg i hans fine studie, til en snak om dansk keramik, glasur og hvordan man kan se sig selv i spejlet, og samtidig leve af det man gør.

08-2015-06-30 10.52.40 HDR-1

Han elsker Japan og USA, og vil helst bestemme selv. Det drive har nu givet pote, i en ellers meget håndlavet verden, så han om et par måneder indvier endnu 400 kvadratmeter keramikproduktion.

01-IMG_3757

Den nye afdeling, også på Islands Brygge, skal rumme produktion og showroom, så der i de nuværende 180 kvadratmeter kan indrettes et bedre lager og et eksperimenterende lab for nyudviklinger og glasurer.

03-IMG_3761

Du kender måske Arhøj for spøgelserne, som med årene har fået selskab af Sip Cups, penneholdere, brevvægte og senest postkortpakkerne her, som så igen er en tilbagevenden til hans oprindelige univers, nemlig grafikken og papiret.

04-IMG_3763

Anders er nemlig slet ikke keramiker, men måske er det der gør succesen? Et ord jeg vil vædde på han ikke tager i sin mund. Ok. Lad os kalde det slid og flid, og tæft for den hårfine balance der er i mellem det kommercielle og det personlige.

_

07-IMG_3765

Keramikken sælges verden over, til priser der gør det svært at fatte at alt hvad der pakkes med hans navn er håndlavet – altovervejende i Danmark og med få undtagelser drejet i hånden. Glasurerne er altid limited editions og butikkerne kan ikke bestille bestemte farver.

09-2015-06-30 10.53.17-1

Jeg mødte for første gang Anders Arhøj på Formland tilbage i foråret ´11 hvor han sammen med Louise Gaarmann flirtede med leret som et nyt medie, en ny udtryksform. Om lidt har han en fabrik og en produktion – af nutidig håndlavet dansk keramik. Det kan vi vist godt kalde en succes.

Tillykke, den er fuldt fortjent!

02-IMG_3758

SweetTip: Da jeg kom tilbage fra kontoret lå der en invitation til efterårets pressemøde hos Kähler. Gæt selv hvem der var nyt designnavn hos dem…

10-IMG_3767

nutidig håndlavet dansk keramik

3 Comments

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.