Dæk bord med Irma

På en mandag morgen i november, hvor regnen pisker ned og vækkeuret glemte at ringe,

drømmer jeg om at sidde inde med spandevis af kaffe, stearinlys, tæppe og at nå igennem en overfyldt mailbakke. Jeg kan sætte hak ved et par stykker, og godt selskab på kontoret efter to uger på landevejen gør lige så godt.

Miljø 7

Det jeg, blandt en masse andet, ikke har nået at dele med Jer er at Irma har lanceret en stor og fin kollektion til bordet og køkkenet. Det føles på en måde helt naturligt at kunne spise af Irma stel, men historien bag er ganske særlig og fin.

2015-11-06 09.49.45

Foreløbig tæller serien 24 dele i træ, glas, stentøj, tekstil og kurveflet. Stellet er varianter af hvid og blå, træet er ahorn, låg er af kork og tekstilerne en variant af Irma-tern på en lækker hørkvalitet.

Miljø 3

Hele serien er designet af Mette Bache og Barbara Bendix Becker, som du også kender herfra. De gik til opgaven med stor glæde: “For os handler Irma om noget meget ærligt og troværdigt, og det har vi forsøgt at gengive i designet”

_

2015-11-06 09.50.58

Og hvorfor så designe ting til bordet efter i 129 år at have leveret æg, brød, smør og alt det andet?

Jo, for i Japan er de vilde med Irma, og nu åbner der i det Japanske stormagasin, Isetan en afdeling af Irma, hvor de selvsagt ikke har karrysild og leverposteg på hylderne. Ønsket om en køkkenserie var derfor oplagt,  og er nu en realitet.

Miljø 1

Du kan, lige om lidt købe Irmas køkkenkollektion online her, og også finde udvalgte dele i din lokale Irma.

Billeder

Et par af mine favoritter fra kollektionen er den lave kop og glasset, den dråbeformede tallerken, køkkenrulleholderene og brødkurven som jeg ikke lige har et billede af.

SweetTip: Japanere i Danmark ankommer til Irmabutikker i store busser, og gæt hvad de er mest vilde med? Irmapigen, selvfølgelig!

 

2 Comments

  • Mai siger:

    Edderbrølme nogle fine sager. Irma burde flytte til Nordjylland. Pronto! (nettet er da ikke nok – jeg vil ose og snage og røre!)

  • Ja, Mai. Da jeg boede i Jylland var jeg også meget misundelig på at Irma kun var i hovedstaden. Men tro mig, du bliver ikke skuffet. Det var fine sager. Sweets/ Laura

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.