Santa Lucia Englen – julepynt med mening

Glade 1. december!

Her i huset har vi (nogen) næsten ikke kunnet sove af spænding. Over pynt, og grød og gaver der stod på række i forventningens kø. Og det er i grunden det jeg glæder mig mest over.

1-IMG_4599

Og så er julen også en tid hvor vi igen og stadig kan og må bruge krudtet på at give – til dem der ikke kan eller ikke har så meget. Jeg må derfor bruge den her allerførste blanke dag i december på at vise jer det fineste projekt, jeg længe har set.

3-IMG_4609

Vidste du at Santa Lucia var skytsengel for de blinde? Nej, vel. Det gjorde jeg heller ikke. Før end jeg fik tilsendt de her virkeligt skønne engle fra Dansk Blindesamfund.

_

4-IMG_4611

De seks svævende engle i helt rigtig blå filt, bærer alle deres øjne i hænderne – præcis som vi kender det fra Lucia-dag, hvor lyset bæres frem. Legenden lød, at Lucia hellere ville være nonne, og derfor stak sine øjne ud for at undgå ægteskab.

2-IMG_4603

Designeren bag de nyfortolkede engle er dygtige Astrid Skibsted, som du måske kender fra hendes arbejde med rammevæv og strik på den gode måde.

Hun har fundet stor inspiration i legenden “Jeg tror på, at vi alle trænger til at udforske vores følesans og bruge vores hænder mere, f.eks med håndarbejde. Det hjælper med at stresse af.”

Englene fås i en gaveæske med 6 stk. ved at indbetale et støttebeløb på 300 kr. her.

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.