Lets make it a good year

instagram2015

Håb, drømme, status og et lille bjerg mellem to år

_

Er du klar til et nyt år?

Måske et af de sværeste spørgsmål, for hvordan bliver man det?

Og sker det automatisk med et nyt tal bagerst i årstallet? Jeg tror det ikke, men prøver alligevel. For der er noget over status, lister, prognoser og mål. Selv, er jeg i de her dage ramt af en ustyrlig trang til at rydde op og smide ud. Målene er sværere synes jeg.

Det kræver ro og tid at gøre status og mod at sætte nye mål: Tør vi sætte ord på det vi drømmer om. For hvad nu hvis det ikke lykkes? I en hverdag, hvor mig-tid er en luksus og overskud til indadskuen kan være svær at finde, er det et lille bjerg hver gang det er nytår. En skøn blanding af sød forventning til det nye og en klang af vemod over det gamle der er overstået, tilsat en stor pose taknemlighed over hvor jeg er lige nu.

Det år der gik var på en gang en vild summen af at der er ved at ske noget nyt. En følelse af fællesskab, nye tanker og fejring af fællesskab; at være en del af et nyt tankesæt hvor vi deler måltidet, overskuddet, udfordringerne og målet om at gøre det her til et bedre sted.

Nogenlunde halvvejs begyndte nye stemmer at blande sig med tanker om at lukke ude, sige nej, byggen mure og mål om forstenede værdier. Det gør mig mat og trist at vi er så er så bange, at nogen hylder i går så meget at vi ikke tør have visioner for i morgen.

Mit håb for det nye år har derfor en helt klar stemme: at vi tør gribe en ny vej. At vi tør dele med dem der mangler, at vi vender bøtten og indser at verden er en anden nu. Værktøjerne er givet – vi sidder med dem i skøddet hver dag. Lad os håbe at dem der bestemmer for os, forstår at de har lånt vores tillid og bruger den klogt.

Jeg håber sådan for dig at ´16 bliver lykkeligt, sjovt, givende og præcis det du drømmer om – og en  masse af det du slet ikke forestillede dig.

Hæng med de næste dage, når jeg giver mit bud på hvad vi kommer til at drømme om i ´16.

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.