Ikea VIGTIGT – limited edition 2016

Der står fire stofposer, propfulde af kataloger, visitkort og nyheder

-og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte med at dele alt det fine og fede jeg har set på messerne de sidste to uger? Jeg kom træt og glad hjem fra Stockholm Furniture Fair forleden og når jeg lukker øjnene, er en af de helt store events lanceringen af VIGTIGT, Ikeas nye limited edition, designet af Ingegerd Råman.

PH132715

Og nej, jeg kendte heller ikke hendes navn før nu. Men det er da bestemt en fejl. Så tak, Ikea for at udbrede kendskabet til hende. Ingegerd er en supercool lady på 72, med den roligste, klare udstråling – præcis som hendes design; selvbevidst uden at prale, underspillet med et næsten generisk udtryk, velformuleret, men aldrig braldrende. Som hun selv sagde det: “jeg bliver tit kaldt enkel, men nej jeg er bare tydelig!”

PH132717

Jeg var forleden så heldig at blive inviteret til at deltage i offentliggørelsen af den nye kollektion på en fin event i netop Stockholm. Her fortalte Ingegerd Råman om hendes arbejde med kollektionen. “Da jeg blev spurgt om jeg ville arbejde med Ikea, var min første indskydelse; Jeg må møde de mennesker jeg skal samarbejde med” – og det er jo endnu en evig sandhed – at det er menneskerne bag, der afgør om resultatet bliver godt.

PH132719

Alle dele i VIGTIGT er fremstillet i hånden på produktionsstederne i Polen og Vietnam. Stylesne er  kendetegnet ved at der er brugt naturmaterialer og er et markant fravær af farver. I arbejdet med designet fortæller Ingegerd: “Når vi rejste til Vietnam var vi på et nyt sted hver dag. Jeg nød samarbejdet med håndværkerne på stedet. Vi har et fælles sprog; formsproget og ord var sjældent nødvendige”

_

PH132762

Den store kollektion på godt 30 forskellige designs indeholder en del service og køkkentøj i glas og keramik, Flere serie af meget store og mindre kurve, en tæppeløber, fire mindre stole, en lille loungeserie og lidt stationary.

PH132764

I Sverige er Ingegerd Råman kendt som glas- og keramikdesigner. Hun har bl.a. designet for Gense og Orrefors. I forbindelsen med lanceringen er udgivet en bog om hendes liv og design, som jeg varmt kan anbefale, både for tekst og billeder.

PH132900

Sweettip: VIGTIGT lanceres i Danmark den 6. maj og kollektionen er limited edition.

Tak til IKEA for invitationen. 

 

underspillet med et næsten generisk udtryk

 

4 Comments

 • Tanja Koefoed siger:

  Lækre billeder og lækker serie! Er det den serie, hvor der også er nogle flettede lamper med? Ved du, hvor længe serien bliver produceret?
  Tak for endnu et godt indlæg!
  Mange hilsner fra Tanja

 • Ulla Rydahl siger:

  Som professionel freelance indretter (og flittig kunde i Ikea erhverv) bliver man da bare SÅ glad, når man ser sådanne nogle lækre billeder ..og stil, fra den nye kollektion.
  Tak for det det….Det gør jo bare mit arbejde lidt sjovere.

 • Selvtak, Tanja. Dejligt at du byder ind. Og , ja der er også lamper i serien. Jeg ved at den er limited, og den forrige sælges jo et kalenderår så mon ikke det er det samme. Ikea forventer vist stort run på møblerne. Godt, for jeg er mere til de små items i kollektionen ;-) – og de lækre kurve. Sweets/Laura

 • Ja, er det ikke fedt at denne kollektion er så langtidsholdbar og nedtonet? Det gør alle produkterne til basic og næsten klassiske i deres udtryk. Sweets/ Laura

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.