Kunsthåndværkerhjem

På grænsen mellem vinter og forår

-april og maj, sne og Sakura, lokker indelivet og sofaen lidt endnu. Og med i de her dage, har jeg en lækkerbidsken som jeg må dele med Jer.

KH1

I gennem halvandet år har en trio bestående af stylist, fotograf og forfatter rejst Danmark tyndt og besøgt ikke mindre end 19 kunsthåndværkeres hjem og værksteder.

Resultatet Kunsthåndværkerhjem er et lille mesterværk; en opvisning i autencitet og originalitet. Æstetisk og levende fortalt og fotograferet, på en måde der gør magasinformatet en smule til skamme.

KH6

For her er ægte levet liv, med kreativt rod, sans for materialer og håndens arbejde, der hyldes for sjældent i vores jagt på 10 ting til under 500 kr.

KH2

De 19 kunsthåndværkere er for mange lidt ukendte navne, hvilket gør bogen godt med friskhed og variation.

Samtidig repræsenteres et vidt spænd i alder, hvor jeg i sær nyder rum og værksteder fra de ældre bidragsydere. En gruppe der sjældent repræsenteres i normale livstilsportrætter, og som qva erfaring hylder fraværet af trend, troen på egen tillært smag og hvilen i kvalitet og patina.

KH4

Billederne er fra Keramiker Ursula Munch Petersen og keramiker Charlotte Thorups hjem

Nyd bogen Kunsthåndværkerhjem, udgivet på forlaget Turbine, stylet af Rikke Graff Juel, skrevet af Christina B. Kjeldsen og fotograferet af anitta Behrendt.

Der er ingen kommentarer.

Skriv din kommentar

Din email vises ikke offentligt

Har du også læst?