Spring Getaway – Astoria Hotel

Miniferie

-eller heldigdage, som Ella engang kaldte dem er perfekte til “getaways”og smutture til drømmebyer og voksenopladning.

Men i virkeligheden er der ikke nogen grund til at knokle rundt med flytider, aflysninger og besværligheder når nu København lokker med det her vejr og en liste så lang af steder man alligevel ikke når til hverdag.

En overnatning ude kan gøre hele forskellen – at få shoppet, spist og talt igennem helt uden afbrydelser er en vitaminpille for alle deltagere – også dem bliver passet derhjemme.

Og hvor skal vi så sove? lyder det klassiske spørgsmål når det skal være centralt, pænt og til at betale.

1-2016-01-06 11.13.31-1

En gang synes jeg det var Københavns grimmeste bygning, men så fik jeg en fornylig en rundtur på Hotel Astoria og ændrede total mening.

Du kender med garanti den karaktertiske bygning med DSB vingerne på taget, lige klods op af Hovedbanen. Astoria blev bygget i 1934-35 og er tegnet af arkitekt Ole Falkentorp til DSB. Arkitekturhistorikere betragter det som et af de fornemste eksempler på funktionalistisk arkitektur i København.

2-2016-01-06 11.14.23-1

Som på alle hoteller i Brøchner kæden er morgenmaden økologisk og der er daglig “winehour” med netværk og vinbar hver eftermiddag.

3-1-IMG_4615

Indvendigt har hotellet fornyligt undergået en stor forvandling og over 60% af værelserne er sat i stand, med fine referencer til den oprindelige 30erstil.
Interiøret er designet af Morten Hedegaards og de fine planer kan ses på plancher på hotellet.

_

4-2-IMG_4617

30er referencerne ses overalt på Astoria og hotellet tiltrækker årligt masser af designinteresserede, der elsker det stilrene interiør.

6-5-IMG_4631

Et af de store renoverede værelser, med fine genskabte detaljer, bl.a hovedgærdet i teak.

5-4-IMG_4625

Skabene er en detalje i sig selv – også fremstillet ud fra originale tegninger og genialt løst til ind i mellem kompakte værelser.

7-6-IMG_4633

Kig rundt i en af suiterne med en misundelsesværdig clean arbejdsplads og nyt cool tæppedesign. Lamperne var gemt i kælderen, og er nu sat i stand til ære og værdighed.

SweetTip: Astoria er med sine enkle faciliteter “kun” et tre-stjernet hotel. Det betyder til gængæld at du (eller de jyske svigerforældre) i perioder kan bo mega centralt og cool for lige under 800 kr. for et værelse.

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.