Indlæg med emnet: design Vis nyeste indlæg

20151 idli09a web 01 001 466x466 Smugkig Ikea katalog 2015

Jeg  holder bare aldrig op med at synes det er megasejt. En kulørt basse af et katalog, fyldt med blanke sider – og nye ting. Måske det er plat, men jeg på røven over hvor gennemførst det er. Jeg mener, vi taler ikke 12 farveforskrækkede billeder taget på et studie med et figentræ, en bog foldet som origami og en bakke nede fra HAY som regi. Ikea kataloget er i trykken…

20151 idbe03a web 02 001 466x466 Smugkig Ikea katalog 2015

Jeg føler mig hjemme, i rigtigt mange af billederne. Synes det er skønt med mylderet, grænsende til rod. Der bliver både talt til mig i øjenhøjde, så pyt med at mange af tingene ikke skal med mig hjem, for det er skide hyggeligt. Og det er svært at lave – og stort set ingen andre tør gribe de boller og vise hjemlighed som den kan se ud.

20151 idbe08a web 03 001 466x466 Smugkig Ikea katalog 2015

Jeg er ret svag over årets tema – som handler konkret om soveværelser og bad – og mere overført om start og slut på dagen. Rum der tit nedprioriteres, men som i virkeligheden er super vigtige for netop hyggen og velværefaktoren. Rum som på en gang er enormt private, men som når der kommer børn, forvandles til nervebanernes hovedbanegård, og steder hvor stress og stor kærlighed ruller sig ud, morgen og aften – året rundt.

20151 idki06a web 02 001 466x466 Smugkig Ikea katalog 2015

40000 mcbf01a 5 001 466x466 Smugkig Ikea katalog 2015

Jeg elsker at indrette soveværelser (herovre kan du læse mere). De stakkels forsømte soveværelser, med kasser med julepynt, visne orkideer, klapstole-opbevarings ramte soveværelser, der med ganske lille tender-love-care kan blive hygge-huler med loungefaktor, ja sågar husets nye yndlings opladningsstue, hvis der trykkes på de rigtige knapper.

mcbe03a 0384 466x466 Smugkig Ikea katalog 2015

Alle billeder er fra det nye katalog der kan læses online og hentes via app fra den 7. august. Det printede IKEA katalog omdeles i uge 33-34

      PH119850 001 466x467 Smugkig Ikea katalog 2015

DSC 00282 466x466 True Blue   nyheder i blåt

Der er farver der ikke vil give slip. Og mit crush på blå har nu varet flere år.

Lige nu må den gerne være lysende klar, nærmest elektrisk – kobolt. Den har en friskhed, som kan overtage neonfarverne plads: som en lille oplysende detalje, midt i alt det pæne og sort/hvide. Samtidig gør den sig fint i selskab med metallerne, der heller ikke vil slippe sit tag.

Øverst et smugkig på Ferms Livings julekollektion, som vi vender tilbage til når det er knap så lummert. Megapæn `stænket´ dug og serviet.

elskeland wallhanger 466x467 True Blue   nyheder i blåt

Jeg må snart overgive mig og købe et vægtæppe, eller som her en vægdekoration. Jeg ser dem allevegne, og hvis du er hurtig kan du gøre gode kup på loppis inden de andre opdager den trend. Men lov mig at lade være med at kopiere (og sælge) den her hjertebankende smukke udgave, som jeg har spottet hos Elkeland. Idas version fås i blå eller hvid indfarvet merinould, ophængt i kobberrør, og er på vej i hendes webshop.

snor image mail 466x466 True Blue   nyheder i blåt

 

Og så er der endelig nyt design fra Helbak. Hendes nye mønster Snor kommer til at findes på den velkendte smørboks og lågkrukkeserien fra august. Priserne starter ved 279 kr. Dejligt med nyt fra Malenes hånd!

sweet week 27 466x466 Sweet Week # 27

Med det store barn på bedstemorferie, det lille på i lur i kassen og årets første havnedyp i hus, er sommerferien i sigte. To do listen er ikke helt i bund, men der er lige en uge til at få sat de sidste krydser.

Ugen har stået på foto-job, børnemøbler og tagterasse på bloggen. Og Ja, så er der også en vinder af Kähler Jubilæumsvasen på vej i indlægget her. 

Vi ses på Instagram her og husk at følge bloggen på Bloglovin, hvis du ikke vil gå glip af sommerens indlæg.

Hav en smuk og skøn uge. Sweets/ Laura

IMG 0207 001 466x466 Projekt Tagterrasse # 2

Kan man være forelsket i et tag?
Jeg tror jeg er. Og i muren for den sags skyld. De gamle sten og smukke tegl gør så godt til alt det nye. Luner i ryggen og er smukt at kigge på. Her på femte fortsætter terrasse-indretteriet, og ikke mindst planteriet.

IMG 0215 001 466x466 Projekt Tagterrasse # 2

Det blæser på toppen – og på Bryggen. Så læ måtte der til. Og efter en del frem og tilbage er vi nu endt i en løsning der er noget rustik og ret så genanvendt. Lidt i mod min sædvanlige stil – med det rustikke forstås – men igen kræver det nye byggeri og ikke så spændende gulv noget modspil fra naturlige materialer og patineret træ.

IMG 0218 001 466x465 Projekt Tagterrasse # 2

Det ret store areal måtte brydes og indrettes. Så vil lavede “rum” – hyggestuen så du måske her. Og nu var tiden kommet til “spisestuen”. Men først skulle væggene bygges.

Turen gik først til Genbyg efter to træller eller stilladsdæk, som nogen kalder det. De er gode til at bære store krukker og kasser. Så skulle der shoppes gamle blomsterkasser. Dem kan du finde mange steder. Hugo og jeg fandt dem på Grønttorvet.

IMG 0212 001 466x465 Projekt Tagterrasse # 2

Fødderne er to kasser, så en trælle og øverst et “grid” af blomsterkasser, opstillet så vinden kan passerer, og systemet fylder mest muligt, dog uden at tage den fine udsigt. Kasserne er skruet sammen og ned i trællen, så de bliver hvor de er. Jeg har nogen steder flyttet et bræt fra bag- til forside, for at holde på jorden.

Kasserne er fyldt med krydderurter og ting der dufter dejligt: Purløg, appelsintagets, basilikummynte, duftgeranium og lidt rosa margueritter mm.

IMG 0208 001 466x466 Projekt Tagterrasse # 2

Og tomaterne må vi ikke glemme. Dem skal vi have! I år har vi 4 spande. I nye fine firkantede sorte spande, som jeg fandt i Søstrene Grene. Altid frilandssorter, og de står godt i år. Vi har også en squash, til stor glæde for Ella, der ivrigt plukker. En krukke med rabarber blev det også til.

IMG 0225 001 466x466 Projekt Tagterrasse # 2

Sweet Week # 26

29. juni 2014 // børn, design, event

Sweetweek 26 The Sweet Spot 466x466 Sweet Week # 26

Meget glad, træt og mæt af glæde
Vores lille H tog tåen i munden og blev i dag fejret med højt humør og smukke gaver. Tak for de mange hilsener.

Ugen har udover de lyseblå balloner, stået på besøg på Frederiksberg Snedkeri, giveAway med Kähler præmier og kick off på efterårets Formland UPgraded blog. Du kan følge det alt sammen på Instagram, Facebook og her på bloggen.

Hav en smuk og sød uge – er det ved at være ferietid?

Sweets/ Laura

HAY Talent Award logo final 466x468 Hay Talent Award på Formland UPgraded

687 håbefulde designere bød ind, og kun 34 slap igennem nåleøjet.

Drømmen for dem alle var at deltage i HAY Talent Award – Nordens største talentkonkurrence, der bogstaveligt talt bliver en by i byen når Formland UPgraded messen slår dørene op i august.

”Byen” – eller rettere HAY Camp, hvor de udvalgte skal overnatte og undervejs udvikle, bliver beboet af unge, talentfulde designstuderende fra hele verden. Hver designer iscenesætter sit hus til en miniudgave af deres konkurrence-projekt.

Blandt de mange studerende, der hver udstiller et produkt, findes bare én vinder, som drager fra Formland UPgraded med hele 15.000 Euro. Vinderen afsløres på messens åbningsdag – torsdag den 14. august kl. 13.30. Du kan som besøgende på messen selvfølgelig møde de mange unge talenter og gå i dialog med dem omkring design og trends.

Award jury 466x466 Hay Talent Award på Formland UPgraded

Foto: HAY & Mads Arlien-Søborg

Forud for udvælgelsen er alle indsendte projekter blevet vurderet af en international jury. Hvem der bare havde været en flue på væggen da Stefan Diez (DE), Scholten & Baijings (NL), Andressen & Voll (NO), Big Game (CH), Sebastian Wrong (UK) og Doshi Levien (UK) fornylig mødtes til en workshop med de danske initiativtagere Rolf og Mette Hay (DK) og trendekspert Mads Arlien-Søborg (DK).

Mads Arlien-Søborg fortæller: ”Niveauet blandt det indsendte var generelt højt, hvilket lover godt for fremtiden.  Det er jo en enestående mulighed for at se, hvordan studerende fra forskellige lande arbejder med design og hvilke elementer og værdier de forskellige skoler lægger vægt på. “

FormlandUp14 jury collage 466x466 Hay Talent Award på Formland UPgraded

Nogen vil måske spørge hvad en halfuld eksperimenterende unge studerende gør på en brugskunstmesse i Herning? Rolf Hay, designer og grundlægger af HAY forklarer: ”Formålet med HAY Talent Award er at skabe dialog mellem vækstlaget og designindustrien”.

Vi har som messe, en stor interesse i til at give indkøberne et indblik i fremtidens design”, siger projektchef for Formland UPgraded, Henriette Træholdt og slutter ”det er vores fornemste opgave at fremme design på alle planer, og vi ser frem til dette nye tiltag

SweetTIP: HAY Camp er også rammen for events, restaurant og café i hallen sammen med HAY’s egen udstilling og nye shopping-koncept Mini Market, der debuterede i Milano under designugen. (så, ja du kan shoppe!)

Indlægget er lavet i samarbejde med Formland UPgraded, alle ord, indhold og begejstring er mine egne

Kähler GA thesweetspotdk1 466x466 Sweet Give Away   Jubilæumsvase fra Kähler

Update:
Tak for de mange mange fine bud på buketter og yndlingsblomster! Jeg fik akut trang til at fylder vaser og glas med sommerbebudere og pæoner. Vi har en sikkert glad vinder, som er:

112 Rikke Bisgård Sørensen
Stort tillykke, send mig en mail med din adresse.
Tak til Kähler for præmien!

*

Trænger vi ikke til en treat?

Sådan lidt før-ferie candy – med fine striber i bling.

Vi spiller om Kählers smukke jubilæumsvase, designet af de gode kvinder bag Stilleben. Alt du skal gøre at byde ind med hvad du vil putte i  vasen. Læg en kommentar herunder + følg bloggen på Bloglovin´her. 

Vi trækker lod blandt alle blomster-bud,
der lægges inden tirsdag den 1. juli kl. 12.
Konkurrencen er slut.
Vinderen offentliggøres her.

Sweet Luck og tak til Kähler

SweetTip: Som altid er der god karma og taknemlighed din vej, hvis du deler det søde budskab om giveAwayen på Facebook, Instagram, din blog og hvor du går. Tak <3

foto1 466x467 Til te på the StandardFoto: The Sweet Spot

Som en douchegrøn luksusliner
ligger the Standard til kaj i Havnegade. Stedet der rummer ikke mindre end tre restauranter og en natklub, dannede forleden ramme om lancering af et nyt te-mærke, hvor Hugo og jeg var inviteret.

P1120699 466x466 Til te på the Standard

P1120702 466x466 Til te på the Standard

P1120694 466x465 Til te på the Standard

De svale og meget velindrettede rum på The Standard, der er designet dels af Christina Meyer Bengtsson & Ulrik Nordentoft, dels GamFratesi, giver et meget helstøbt indtryk, der gør godt for øjet og kroppen. 

P1120705 466x466 Til te på the Standard

“Verandah” der er den indiske afdeling, er indrettet af Gam Fratesi. De har med held anslået det orientalske på en subtil og nobel facon i tilbehøret. Rummet er indrettet med tunge eksklusive stofgardiner og karakteristisk store planter i potter. Væggene er malet douche grå og lamperne er Orient fra Lightyears.

P1120701 466x465 Til te på the Standard

Møblementet er stolen Beetle (GamFratesi/Gubi), sofaen Heiku (GamFratesi/Fredericia) og de nye småborde TS table (Gamfratesi/Gubi) lanceret fornylig på Milano messen. Alle polstermøbler i Verandah er betrukket i Remix fra Kvadrat.

T Town 466x465 Til te på the Standard

SweetTip:  T Town som teen kaldes kommer i 18 økologiske varianter, og fås hos Chokoladekompagniet, der er etableret af  Claus Meyer, Mikael Grønlykke og Søren Sylvest. Dåsens grafik er designet meget smukt af Christina Meyer Bengtson. 

Sweet Week # 24

16. juni 2014 // børn, D-I-Y, design, event

sweetWeek 24 the sweet spot 466x466 Sweet Week # 24

En smule forsinket binder jeg sløjfe på sidste uge -
krydser fingre for at solen holder ved, nyder hooded og sommerlandet, jordbær og roserne max.

#Hugohaps er så sød og lægger snart an til vending. Min store E tæller dagene inden sommerferie (!) og skolestart.

I ugen var jeg til launch på Soft Rock hos Stilleben, event hos Canon, og på bloggen så vi på Wiinblad og frem mod Formland UPgraded.

Insta er der en snollerpose af det hele. Du er meget velkommen til at følge med ligeher.

Hav en smuk og sød uge.

Soft Rock

16. juni 2014 // design, event, indretning

image4 466x465 Soft Rock

Kombinationen af yndlingbutik, favorit keramiker og pastelfarvede flødeboller udgjorde forleden et ret lykkeligt set-Up.

Multikreative Anders Arhøj havde til Butik Stilleben begået en ny unikakollektion på 70 dele, kaldet Soft Rock. Figurene, der alle er kegle-, cirkel- eller bikubeformede, er udført i stentøj med mundvandfremkaldende – næsten slikagtige glasurer.

De 60 figurer er alle meget forskellige, og endnu mere fantastiske når de står i flok. Så udfordringen er bestemt at vælge. Priserne ligger mellem 600-1000 kr. og dem der ikke blev solgt på dagen kommer online til salg på Stillebens webshop i starten af denne uge.

image2 466x467 Soft Rock

foto 2 466x465 Soft Rock

Inde i butikken kan du shoppe mere Arhøj, nemlig hans fine penneholdere.

arhøj 001 466x465 Soft Rock

Og så er der jo ca 357 andre ting man faktisk må eje i den butik…

SweetTip: Plakaten i vinduet er All the way to Paris‘ grafiske fremstilling af Soft Rock. Der findes tre versioner. pænt!