Indlæg med emnet: mad & drikke Vis nyeste indlæg

IMG 0248 466x466 Projekt Tagterrasse # 3  grillfeber

Da vi skiftede parcel ud med elevator, og terrasse blev til altan, opstod et dejligt nyt behov – en gasgrill! Men hold nu k*** hvor er de grimme. Jeg nægtede at investere tæt på 1.500 kr. på noget der ligner en rumraket fra Store Nørd. Og dog. For så fik jeg tilbuddet om at teste en Cobb Gasgrill, og kom lidt på andre tanker.

IMG 0242 001 466x467 Projekt Tagterrasse # 3  grillfeber

Cobb’en adskiller sig nemlig på flere punkter fra andre grills. Den udvikler ikke varme udvendigt og kan derfor stå direkte på bordet, eller i en båd. Det er i princippet en kompakt kuglegrill, men kan også bruges med en paella pande, en wok pande og flere andre typer ekstra udstyr, der gør den lidt til et mini udekøkken.

P1130450 466x466 Projekt Tagterrasse # 3  grillfeber

Den kører på de små gasflasker (3-4 timers grillning) og er dermed en meget lille grill. Det i kombination med at den ikke udvikler varme, gør at den er meget mobil – eller burde være. For jeg savner en hank, eller en strop eller nogle håndtag, så man i et snuptag kunne suse ned til Havnebaddet og grille en pølle.

IMG 0239 466x468 Projekt Tagterrasse # 3  grillfeber

Jeg har – helt åndsvagt – aldrig grillet i hele mit liv, indtil nu. For nu kører det for mig. Bøffer med fine striber, pølser og mine elskede squashskiver med olivenolie og smuldret feta på toppen bagefter. Jeg har til gode at prøve kræfter med steg eller kylling og grøntsagspakker i metalrenden under risten. Men det er jo præcis pointen. At gasgrillen er hurtig, hvilket er genialt når der skal stå mad på bordet 17.30. Og så må de større langtidsstegte stykker komme i kuglen i sommerhuset.

2014 07 08 17.50.43 466x466 Projekt Tagterrasse # 3  grillfeber

Og hvordan er den så? Den er først og fremmest pæn – og så tilgiver jeg meget. Den er lille, hvilket er perfekt til altanlivet. Jeg savner en krog til at hænge låget på, for det står man og flagrer lidt dumt med. Og synes jeg låget er lidt tyndt i metallet. Grillpanden, er nem at tage af og vaske indenfor. Kort sagt, den gør jobbet og er fin til det den skal, nemlig grille de små hurtige hapser.

SweetTip: Cobb fås også til kul, hvor der kun skal bruges 8 briketter til at grille en hel kylling pga det kompakte design. Den er udviklet i Sydafrika til Townships’ne, så der ikke opstod brand i det tæt bebyggede område.

PS: Man kan lave popcorn i wokgryden. og bage… Det kender jeg nogen der glæder sig til.

foto1 466x467 Til te på the StandardFoto: The Sweet Spot

Som en douchegrøn luksusliner
ligger the Standard til kaj i Havnegade. Stedet der rummer ikke mindre end tre restauranter og en natklub, dannede forleden ramme om lancering af et nyt te-mærke, hvor Hugo og jeg var inviteret.

P1120699 466x466 Til te på the Standard

P1120702 466x466 Til te på the Standard

P1120694 466x465 Til te på the Standard

De svale og meget velindrettede rum på The Standard, der er designet dels af Christina Meyer Bengtsson & Ulrik Nordentoft, dels GamFratesi, giver et meget helstøbt indtryk, der gør godt for øjet og kroppen. 

P1120705 466x466 Til te på the Standard

“Verandah” der er den indiske afdeling, er indrettet af Gam Fratesi. De har med held anslået det orientalske på en subtil og nobel facon i tilbehøret. Rummet er indrettet med tunge eksklusive stofgardiner og karakteristisk store planter i potter. Væggene er malet douche grå og lamperne er Orient fra Lightyears.

P1120701 466x465 Til te på the Standard

Møblementet er stolen Beetle (GamFratesi/Gubi), sofaen Heiku (GamFratesi/Fredericia) og de nye småborde TS table (Gamfratesi/Gubi) lanceret fornylig på Milano messen. Alle polstermøbler i Verandah er betrukket i Remix fra Kvadrat.

T Town 466x465 Til te på the Standard

SweetTip:  T Town som teen kaldes kommer i 18 økologiske varianter, og fås hos Chokoladekompagniet, der er etableret af  Claus Meyer, Mikael Grønlykke og Søren Sylvest. Dåsens grafik er designet meget smukt af Christina Meyer Bengtson. 

0 466x467 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

Ugens fredagslik er smukke labre lækre Loranske juicer.

I Louisa Lorangs nye bog Juice og Co får du et væld af opskrifter på juices, greenies, smooties, shakes og juicepops + et interessant afsnit om hjemmelavede mælkedrikke.

8 466x466 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

1 466x466 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

Jeg er solgt over forordet, hvor Lorang fortæller om hendes modstand mod kure, og hvordan de får hende til at løbe efter flødeboller, men anerkender behovet for en kropslig nulstilling. Hun siger:

“Jeg kalder det en tur og ikke en kur. Man bliver ikke lynhurtigt tynd, og der foregår ingen mirakler. Men det virker på energi- og friskhedsmåden – og så er det en nydelse i sig selv at drikke alle de lækre juicer og shakes og vide, at det er ren sundhed!”

2 466x466 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

Billedstilen er dejlig dramatisk, mørk og med en botanisk vinkel som er sød og sprød (men måske outdatet om 4 år?) Alle billeder er skudt af Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal

4 466x467 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

6 466x467 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

Herhjemme tager jeg pt en nul sukker periode, og har efter et svææært valg kastet min kærlighed på den her pinkie, der skal være min treat i aften.

HINDBÆRSHAKE
Ca. ½ liter
Den fede avocado giver en dejlig tyk shake.
1 avocado, uden skræl og sten
½ banan, uden skræl
2 bløde dadler, uden sten
½ lime, uden skræl
200 g hindbær
Blend avocado, banan, dadler og lime med hindbær.
Servér straks shaken.
TIP
Du kan bruge frossen banan og frosne hindbær, hvis du vil have
en slushice. Tjek altid, om hindbærrene må bruges uden først
at have fået et opkog.

5 466x467 Friday sweets  Juice & Co af Luisa Lorang

SweetTip: Bogen udkommer 6 juni på Lindhardt og Ringhof. Prisen bliver 150 kr. og den kan forudbestilles her 

11854895483 0d63b917c0 b 466x466 Sweet News  Monday mints

Man siger håbet er lysegrønt, og er det ikke præcist hvad vi har brug for, på sådan en gennemgrå dag? Derfor har jeg gennemtravet indbakken og fundet en håndfuld lækre nyheder der kan forsøde den her monokrome gennemblæste mandag.

Øverst smuk trolley fra Gubi, der lancerer 4 nye styles i serien, designet af Mategot.

PE400575 466x465 Sweet News  Monday mints

I den – gætter jeg – mere prisvenlige afdeling, får IKEA nok godt held med den nye hylde Botkyrka, der lanceres i februar i  mørkegrå, hvid eller gul. Pris 199 kr. Hver hylde kan bære 7 kg.

Float Candlestick 466x467 Sweet News  Monday mints

Muutos nye lysestage Float, 6 farver, støbt aluminium, 249 kr. Designet af Andersen og Voll.

TeaTrayMIntTowel 466x466 Sweet News  Monday mints

Også smukt nyt fra Design Nation og dygtige Christina Liljenberg Halstrøm, der med bakken Tray, formår at forny den genre. Bakken i pulverlakeret stål med indsat træhank, kan nemlig vendes og bruges som lap-topbakke.

we doo 466x466 Sweet News  Monday mints

Og slutteligt smuk ny version af We Do Woods Bookcase Midi, der nu kommer i nye farver.

*

Sød mandag derud. Drik en masse kaffe, og glæd dig til sofa og dynetid i aften. Dagens længde er tiltaget med 55 minutter.

Sweets/ Laura

bakke ferm julekort 466x466 Xmas klar # 3  smagen af Jul styling & Photo: The Sweet Spot

Jule (pynte) lykken er nær…

Vi har fundet juletræskassen og jeg mæsker mig med god samvittighed i alle julens dejlige dufte, drikke og smage (det fortryder jeg måske når babyen er kommet ud om 4 uger…) Og se nu her, årets julekort er også ved at være der. Måske på tide at starte på julegaverne…

*chocolade/Simply Chocolate, Te/ Nu Te, solbærlikør/Svigermor, Platte og bakke/Ferm Living

vase ferm1 466x466 Xmas klar # 3  smagen af Jul

*Vase/Ferm Living, XL Vaniliekranse/Emmerys

korkbakke ferm1 466x466 Xmas klar # 3  smagen af Jul

*Julebrød, juice/ Emmerys. skærebrædt, bakke/ Ferm Living

julehjerte ferm1 466x466 Xmas klar # 3  smagen af Jul

*Honninghjerte/Emmerys, Skærebrædt/Ferm Living

SweetTip: Apropos dejlig mad, så er Ditte fra the Food Club, der i dag åbner lækker låge i Bloggers Xmas Treat lige her. 

sweet wish 1 13 466x466 Sweet Wish # 1

Når det nu er #glimmeronsdag, kan vi lige så godt give den gas!

- med ønsker, som i ting der er rigtige ønsker: Luksus og drømme om cashmere, guld, ansigtsolier og håndarbejde; materielle ting der er så fine at de ville nære og glæde – ikke bare underholde og passe ind i praktisk ramme.

#1 – Alto Stool 60
#2 – Lind and James ring
#3 – Fnubbu halstørklæde
#4 – Helene Stockmarr skåle
#5 – Lucky Boy Sunday blanket
#6 – Gubi Grashopper lampe
#7 – Ro Collection kasse
#8 – Rodin Olio Lusso

SweetTip: Ovre hos Ditte og the Food Club kan du drømme chokoladedrømme. Det er også godt!

bloggers xmas treat callebaut 143x194 Sweet Wish # 1

 

 

Sweet Week

2. december 2013 // børn, D-I-Y, mad & drikke

instaweek 47 466x466 Sweet Week

Ovre på Instagram er der dømt solopgang
- og solnedgang, og alt det midt i mellem. Den står på nyt hjem, julehygge, juletræsarrangementer.

Her på bloggen var der et brag af en åbning på Bloggers Xmas Treat, hvor du måneden i gennem kan vinde design, gourmet og beautygaver hos mig og mine skønne medbloggere.

Hold også øje med indlæggene med julemarkeder, der er så meget fint derude, der venter på at komme med Jer hjem. (send mig en mail her med flyer og link, hvis du selv arrangerer)

SweetTip: I dag er det skønne Ditte fra The Food Club der åbner dagens låge. Jeg ville personligt skynde mig over og lægge et lod. Bare et tip hvis du kan li chokolade…

bloggers xmas treat intro ver3 466x466 Er du jule(kalender) klar?

Vi har haft hemmelige møder både online og på lækre hoteller

- og det er alt sammen for din skyld. For nu er det ganske vist at vi er klar! På søndag springer vi sammen ud af juleskabet og introducerer dig for det, vi satser på bliver den mest decembercool overflødighedkalender. Nogensinde.

Vi, og det er Anette fra Beautyspace, Ditte fra The Food Club og undertegnede, har indsamlet i massevis af eksklusive julegaver, der rimer på enten design, gourmet eller skønhed.

Alle af den slags, du gerne vil have fat i. Hver dag fra 1. – 24. december vil du blive introduceret for en ny låge på skift hos os, hvilket betyder, at jeg åbner ballet den 1. december (faktisk allerede lørdag aften), hvorefter det foregår hos The Food Club den 2. december, og så har du nok gættet det videre forløb frem til og med juleaften.

Der bliver alt fra Royal Copenhagen til Jurlique, Tromborg, Muuto, Kähler keramik, chokolade fra Barry Callebaut og …Du vil ikke vide det hele endnu. Men vi ved, det bliver godt. Det er planen.

SweetTip: : Hvis du har tid og lyst, så kig forbi Anette og Ditte. De er et par ret inspirerende damer.

P1120826 466x465 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Der er traditioner der er så søde, at det nærmer sig “must-go”
Et af dem er åbningen af Royal Copenhagens juleborde, der i år var ekstra festlig fordi det nu er 50. gang der dækkes smukt op på Amagertorv.

Royal Copenhagen havde i år inviteret 7 kreative, der aller arbejder mere eller mindre visuelt i deres normale virke. Og det sås; en stærk sammenhæng i tema og udførelse, et overflødighedshorn i scenografiske detaljer og som altid et overskud, der varmer helt ind i julehjertet.

Øverst glimt fra mit nok favoritbord, udført af Space Copenhagen, som du nok kender for deres skammel High Stool og indretningen af bl.a. alle Lagkagehusets butikker. Drejet røget eg, messing i rustik nordisk set-up

julie brandt4 466x466 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Julie Brandt Dam, der står bag butik og indretningskoncept Rue Verte Plus, havde mikset det eklektiske polstrede med skovbund og et væld af glas i flere etager.

P1120828 466x466 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Guldsmed Rebekka Notkin havde gået all-in på Art Deco stilen med damask bordløbere, farvede facetterede glas, lyserøde vægge og farvede coctail-cigaretter

P1120818 466x466 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Befriende farverigt havde dygtige Cathrine Raben Davidsen, selv svunget penslen på dugen og dækket et rundt samlingssted med røde detaljer og luksus-retro stemning. Smukt!

P1120823 466x466 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Talentfulde Oliver Gustav, der har sit helt eget dramatiske og dunkle signatur univers, havde suverænt leget med oversize. decadence og filmiske virkemidler.

P1120814 466x466 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Hollandske Wouter Dolks, havde utraditionelt skabt små poetiske drømmekasser, bl.a. flere underfundige fugleuniverser, så vi ikke glemmer de små og udsatte i juletiden.

P1120832 466x465 Royal Copenhagen Juleborde 2013

Allestedsnærværende Thomas Rode havde indtaget det smukke køkken og dækket op med knogler, læder og rustik maskulinitet.

Meyers lyngby 1 466x466 Show Room  Meyers Lyngby

Vi fortsætter den nye serie Show Room med et besøg nord for København, nærmere betegnet Lyngby i et spændende nyt madhus, velbekomme.

Al interiør i Claus Meyers voksende dynasti er designet af Christina Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft  Jeg er vild fascineret af at café og restaurantsindretning, så jeg fik lov at dele deres billeder af det nyåbnede sted Meyers i Lyngby med Jer her på bloggen.

Meyers lyngby 3 466x467 Show Room  Meyers Lyngby

Meyers lyngby 4 466x467 Show Room  Meyers Lyngby

Meyers i Lyngby er på ikke mindre end 700 kvm , og rummer restaurant, takeaway, vinbar, træfyret stenovn, kafferisteri og køkkenskole.

Meyers lyngby 5 466x466 Show Room  Meyers Lyngby

MEYL136 466x466 Show Room  Meyers Lyngby

Stilen er mørk, maskulin, meget enkel og mere rå end f.eks. Meyers Delis.

MEYL138 466x466 Show Room  Meyers Lyngby

De bærende elementer er fliser (og fotorealistiske fliser) mørkt træ og stram industriel stil i møblerne.

MEYL153 466x466 Show Room  Meyers Lyngby

MEYL172 466x466 Show Room  Meyers Lyngby

Spotsne i loftet er eget design og understreger fint New Yorker stilen. De grønne stole herover er SE68 af Egon Eiermann fra Please Wait To Be Seated og de sorte er Mosquito Chair af Niko Kralj

MEYL173 466x465 Show Room  Meyers Lyngby

MEYL206 466x465 Show Room  Meyers Lyngby