Frk. Vestergaard og Husholdningsskolen

Der er indretninger der kryber ind under huden, og historier fylder mere end andre. Sådan er det med Frk. Vestergaard og hendes skole.

Well, det er ikke hendes skole mere, men meget hendes fortjeneste at Sorø Husholdningsskole er den den er i dag. Og så Grethe og Pernilles, der i dag står ved roret og havde modet til at lade mig komme med et bud på en helt ny form, – et nyt look, der så igen handler om så meget mere end bare at se ud.

011014_25

Mødelokalet med den gamle almuekommode, der inspirerede til farven på vægge og møbler. Skolens store kobbersamling er delvis udstillet her og inspirerede til de moderne lamper. Og Frk. Vestergaard på ærespladsen.

Vi har i mere end to år arbejdet på redesign, først af skolens administration, og senest mødelokale og tre opholdsrum for skolens kostelever. Og så forleden var jeg forbi med fotografen, og for at registrere og  nyde synet af det færdige arbejde.

011014_31

Vi har talt om og forsøgt at udtrykke skolens værdier visuelt, om at bære med, forny nænsomt og mikse det moderne med det gamle. Jeg er stadig, to år efter helt forliebt i stedet og alle de driftige mennesker der løfter stedet videre i nye fine rammer.

Opholdsstuen med de tre grundlæggere over sofaen. Den blå vægfarve hentet i Højskolesangbogen, der har ærespladsen i den den nye reol. Folier med muselmønster, fra den store samling stel i dækketøjsskabet.

Indretning Reform Living2

011014_37

Elevernes store TV-stue, hvor verdens største sofa blev betrukket med 8 forskellige uldstoffer, der varmer det smukke stengulv og matcher det fantastiske tapet fra Zilmers.

_

011014_20

Stor forandring (og forankring) i den nye hall, der før stod tom. De 4 kvadratmeter i bunden hilser gæster og nye elever trygt velkommen med mørk mørk grøn og almuestriber i tæppet fra Fabula. Billedevæggen er gamle sort/hvide fotos, forstørret op på dibbond.

011014_17

Indretning Reform Living

Skolens administration er nu total renoveret med ombygning,  nyt inventar og nye farver, klassisk afstemt efter både funktion og følelser.

011014_39

Kig til elevernes opholdsstue på 1. sal, hvor nyt trægulv og indbygget slængepodie, gjorde godt for hyggen. Mørke vægge, mørk uld og vintage überrealistiske tavler over dyrenes indre anatomi, giver rummet bund, ro og øjenhøjde med brugerne.

Du kan se mere om mine indretningspricipper her. 

bære med, forny nænsomt og mikse det moderne med det gamle

 

 

24 Comments

 • Mathilde siger:

  Jeg er vildt imponeret!
  Det er helt igennem fantastisk.

 • Wow hvor er det bare lækkert og tiltalende. Særligt mødelokalet syntes jeg er helt fantastisk ramt, med mixet af den flotte farve på væggen, møblerne og kobber. Meget, meget smukt.

 • Tak, Mathilde! Det var sødt sagt.

 • Det er også et af mine favorit rum, Bettinna! Det er i virkeligheden ikke ret stort, men meget stemningsfuldt, næsten højtideligt. <3

 • Trine siger:

  Jeg må også lige skrive en kommentar, jeg er også fuldstændig betaget af det smukke mødelokale du har skabt, hvor både det feminine og det maskuline mødes på flotteste vis!
  Jeg har selv Tom Dixons smukke lampe, og elsker det liv lampen giver i rummet, spejleffekten, gløden når solens stråler rammer lampen, suk suk… Lækker blog du har og flotte billeder til inspiration, tak!

 • Kristina Dam siger:

  Smukt, smukt, smukt – skønne farver og fantastisk mix af gamle malerier og moderne møbler.

 • Fantastisk arbejde, Laura – og et virkelig gennemført resultat!

 • Louise Hansen siger:

  Jeg har set flere billeder et sted, super flot indretning. Hvad er det for en lys grå kontorstol der er brugt? Har aldrig set den før, men den er jo ligefrem pæn, dem findes der ikke mange af. :)

 • Hanne Lebæk Jakobsen siger:

  Meget smukt og skønne farver! Dejligt at se den gamle skole vedligeholdes og renoveres i den gamle ånd. Havde en herlig tid der i vinteren/foråret 1975

 • Hej Hanne. Hvor hyggeligt at høre fra en gammel elev! Hvornår gik du på skolen? Jeg er jo vild med det sted. Og har set alle gamle fotos igennem, måske du er på :-)

 • Hej Louise. Hvor har du set andre billeder? Stolen på billedet er en about a Chair fra HAY med Remix. Kontorstolene (som man ikke kan se her) er ID Trim fra Vitra (Paustian), og nej der findes ikke mange pæne kontorstole! Men den her er smuk.

 • Tak for de søde ord, Lisa. Dejligt du kan se at alt er tænkt igennem mange gange.

 • Tak, Kristina. Dejlige ord, fra en kender :-)

 • Hej trine. Dejligt du kan lide bloggen, og finder inspiration. Præcis meningen :-). Og ja, mødelokalet er noget helt særligt. Måske jeg skulle lave et separat indlæg med flere billeder og møbleinfo derfra?
  God weekend.

 • Anette siger:

  Hej Laura
  Det er simpelthen så smukt og værdigt mod den gamle institution – farverne er lige i skabet!
  Dygtigt:)

 • Hej Anette. Værdigt var et stort kompliment! Tak

 • Bodil siger:

  Hej Laura, super flot resultat i alle rum!! Kan du huske farvekoden på den ‘grønne’ i mødelokalet?

 • Hej Bodil. Tak for roserne! Jeg har lige ledt et hul i jorden efter koden, men forgæves. Skriver igen, hvis jeg finder den. Ellers kom forbi, jeg har en prøve.

 • Bodil siger:

  Tak for indsatsen Laura. Jeg kaster mig ud i tæt dialog med Flugger, og håber at ramme noget der minder om. Keep your fingers crossed :) Tak for inspirationen.

 • Selvtak, Bodil. Som sagt har jeg en malet prøve her, hvis det kikser. Må vi se resultatet?

 • Bodil siger:

  Ja det må I da. Hvis det bliver godt :)

 • Rasmus siger:

  Hvilken farve (farvekode) er det på væggen i mødelokalet?

 • Hej Rasmus
  Koden hedder S 6010 – B 90 G
  Sweets/Laura

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.