Sweet Hot(el) Stockholm # 4 – Scandic Grand Central

Og hvor skal vi så bo i Stockholm?

-sådan lyder det hvert år når messetiden nærmer sig.  Det skal være centralt, pænt, sjovt og ikke aalt for dyrt. Hurra, vi var heldige i år. Jeg fik nemlig muligheden for at teste et ophold på Scandic Grand Central, der opfylder, ja, stort set alle damernes strenge krav…

Altså først var jeg skeptisk. Mange år på styling- og foredragslandevejen i Danmark har gjort mig lidt Scandic overfølsom, men heldigvis kan det gøres meget anderledes.

Grand Central Lobby

Til en start hjælper det jo vældigt på charmen at rammerne ligger midt i en by, ca 30 skridt fra Arlanda Express’ udgang. I en bygning fra 1885, bygget af Lundberg, der havde fundet guld i USA, og som fik personligt lov af Kungan til at bygge, næsten så stort som slottet. Tilsæt en vilje til at løfte et broget kvarter, midt i teaterdisktriket, og tilsæt interiørdesign af en af Sveriges yppigste tegnestuer ,som også har designet det her fine sted.

Kig i gennem den cool lobby, hvor veloursofaer møder Eames Organic Chairs. Tjek også de oversize tæpper der danner zoner og “gulv”, der gør en tryg i rummet.

grand_central_Teater

Lad os ikke fordybe os i hvad og hvorfor, og hvor meget, men kigge på hvordan et hotel kan inspirere dig til en fed indretning derhjemme. Vi vil gerne ud, men helst føle os hjemme samtidig. Præcis derfor er hotellet som begreb det perfekte sted at lede efter inspiration.

Inspirationen til netop det her hotel er taget, dels i dets nabolag med de mange teatre, dels i husets historie, der bl.a. har en fortid som gammelt trykhus. Så mange detaljer som muligt er derfor bevaret i renoveringen, der er ca 3 år gammel, og huset virker heller ikke overrenoveret, som så mange andre nye-gamle huse.

IMG_2845

Elementerne, du selv kan bruge der hjemme er lige til at ”kopiere”: træpaneler i mørke farver og oversize fotos.  Velour og messing i kontrast til designerlamper og stramme læder loungesofaer.

centralt, pænt, sjovt og ikke aalt for dyrt

_

 

IMG_2848

Etniske marokanske mønstrede cementfliser møder blanke hvide metrofliser møder høje træpaneler. Alle vinduer er løftet helt op i høje buer, og stedet bruges flittigt af gæster udefra, hvilket giver et skønt liv på hotellet.

grand_central_Family_1055_036_mindre

Værelset vi havde rummede fint tre personer med håndbagage og muleposer stoppet med kataloger. Vi savnede mere plads til tøjet, men var vild med de tunge gardiner, de malede vægge og flere pæne paneler. Og skønt med højt til loftet.

Grand Central, standardroom, bathroom

På det ret lille, men pæne bad var der FACE produkter til fri afbenyttelse og generøs bruser mm. Lækker detalje med fliser helt til loft, og glaskabine.

IMG_2859

Detalje fra baren, hvor en postervæg, med byens aktuelle tilbud giver liv og urban vibe. Lige til at kopiere i de her poster-tider.

Tak til Scandic Grand Central for opholdet. Vi nød rundvisningen, gæstfriheden, pandekagerne og de gode cocktails.

Er du blogger eller digital iværksætter kan du ansøge om at bo i Bloggers In

Læg et svar

Din emailadresse vil ikke blive publiceret

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.